Hoppa till sidans innehåll

Christer Jansson var ensam om att skjuta fullt i Forsmark

20 MAJ 2011 07:26
Den tredje omgången av Upplandsserien i korthåll fält avgjordes på söndagen i markerna runt Forsmarks skjutbana.
  • Skapad: 20 MAJ 2011 07:26

 Tävlingen hade föregåtts av mycket negativa väderprognoser med ett stort regnmoln över hela Upplands. Och det hade också regnat ett par dagar i rad i Forsmark och kommit totalt hela 50 mm, men när det är dags för korthållfältskytte brukar vädret oftast visa sig från sin bästa sida. Så även idag, Det regnade i Uppsala, och det regnade i Stockholm, men i Forsmark var det uppehåll, solen tittade till och med fram under korta stunder. Nu höll det fina vädret visserligen inte i sig riktigt hela dagen, ens i Forsmark, utan när sista ordinarie patrullen precis hade kommit tillbaka kom även regnet. Men då var det ju bara arrangörerna kvar som skulle skjuta...
Som vanligt hade Ivan Andersson lagt en mycket trevlig bana med avstånd från 58 till 106 meter. Dagens svåraste mål visade sig vara den fjärde stationens B20 i knästående på 106 meter. Men även B9 på den sjätte stationen var det många som hade problem med, här satt många skott i överkanten av figuren, den stod bara på 63 meter jämfört med normala 80-85 meter.
Bäst för dagen lyckades Christer Jansson, Rasbo, som var ensam om att skjuta fullt, men även Sören Fredriksson, Örsundsbro, hade en bra dag, och tappade bara en träff på B9, totalt blev det 35 träff.

Totalt i Upplandsserien innebar dagens tävling att Patrik Andersson, Rasbo, behöll första platsen bland juniorerna, nu med totalt 82 träff, före Emma Wallerström, Ununge, med 57 träff.
Bland seniorerna klättrade Erika Jansson, Rasbo, upp till första plats med totalt 90 träff, efter 34 träff idag. Tvåa är Ann-Sofi Wendle, Almunge-Länna, med 83 träff.
Bland veteranerna tog sig Ivan Andersson, Norrsgedika-Forsmark, upp till första platsen med totalt 97 träff, efter 34 träff idag. Tvåa är Christer Jansson, Rasbo, med totalt 95 träff.

Nästa omgång i Upplandsserien är redan nu på söndag i Västerås. Här tar Håkan Lennartsson gärna emot föranmälningar till This is a mailto link, men det går även bra att anmäla sig på plats mellan kl 9 - 11.

Välkomna!!


110517,
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

 

Ställningen efter omgång 3

Skribent: Christer Jansson

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449