Hoppa till sidans innehåll

DM 300m 2017

06 AUG 2017 22:04
Under DM på 300 meter visar veteranerna att detta är deras gren. Både i deltagarantal och på resultaten.
  • Skapad: 06 AUG 2017 22:04

Lördagen den 5 augusti avgjordes DM på 300meter på Stockkumla skjutbanan. På plats fanns fem klubbar respresenterade. Flest skyttar var det i veteranklassen liggande. Där ställde tre föreningar upp med tillsammans sju skjutglada gubbar. Vann gjort Hans Hägglund från Skultuna efter att i både grunden och finalen snitta 49 serier rakt igenom.

I senior- och juniorklassen var det en start vardera. I juniorklassen sköt Agnes Svedberg från Björksta då hon bestämt sig för att skjuta 300meter på Junior SM i början av september. Grunden gick sådär och hon fick endast iväg 18 skott. Men med en liten paus mellan grundomgången och finalen fick hon hjälp med att ställa in irisbländare samt korta av stocken litegrann vilket gjorde att hon i finalen nästan var uppe i samma poäng som Hasse sköt, och det var en glad jänta som gick efter dagens slut lämnade banan.

I seniorklassen ställde Västeråsskytten Gustaf Pettersson upp. Och sköt både bra och mindre bra skott. Dessutom var han samtligt tvungen att vara instruktör för ”hon den där junioren på banan bredvid som skruvar åt fel håll” (vilket junioren i sig var tacksam för). Dock visade han vart skåpet skulle stå och vann över nämnda junior i både ligg och ställningar.

Efter att liggandeklassen var avgjort gjordes en lunchpaus med grillade hamburgare och kaffe, samt en del småprat. Därefter sköts ställningsklassen, och nu var det enbart tre veteranskyttar kvar. De valde att skjuta så de fick både en grund- och en mellanomgång. Ledde efter grundomgången gjorde Torbjörn Eriksson från Haraker. Efter mellanomgången hade dock Hasse tagit ledningen och spänningen stod istället mellan Torbjörn och klubbkamraten Bengt Lundgren där de nu bara skiljde två poäng. I slutändan var det Torbjörn som drog det längsta strået och tog hem silverpengen efter Hasse. 

Nästa år hoppas vi på fler yngre skyttar samt att det gamla gardet håller i sig. Väl mött i Sala!  

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449