Hoppa till sidans innehåll

DM Nationellt 2017

30 JAN 2017 19:40
Sista helgen i januari avgjordes Distrikmästerskapet i Nationella luftgevär på Djäkneberget i Västerås. Denna säsongs mästerskap innehöll flera nyher, mycket folk och spännande finaler.
  • Skapad: 30 JAN 2017 19:40

För det första så skedde en traditionsändring. De senste åren har tävlingen gått i Fagersta, men i år var Västerås värdförening. Övervåningen på Djäkneberget hade öppnats upp för att få plats med alla ombytande skyttar och deras utrustning. '

Ytterligare två saker var nya för i år. Det första är namnet. Det före detta förbundsmästerskapet heter i år DM Nationellt. Det andra nya, glädjande beskedet var att veteranerna får skjuta finalerna. Tyvärr krockade denna tävling med en populär veterantävling, vilket gjorde att veterandeltagandet var sparsamt.

Trots sparsamt med veteraner var det fullt med folk. Totalt var det 57 anmälda som täckte upp tre fulla lag. Efter att alla fått skjuta var det dags för finaler där de åtta bästa totalt fick vara med. I sittande ungdom var Emil Burström från Björksta den som hade tagit ledingen efter grudomgången med 424,1 poäng. Han fortsatte skjuta höga poäng i finalen och plockade hem guldmedaljen.

I sitttadeklassen var det dock mer jämt i toppen och efter tionde finalskottet blev det särkjutning mellan Ida Losbjer från Arboga och Ninna Morin från Björksta. Under applåder avlossades särskjutningsskotten där Ida tog hem segern med sin 10,2:a.

Efter ombyte och växling av skyttar på banan var det sedan dags för ståendefinalerna. Juniorernas final började med att ledande Oscar Wässman från Björksta fick vapenproblem under provskotten och var tvungen att springa och fråga om han kunde låna en annan bössa. När det kommit en ny bössa på plats och alla provskott var avklarade kunde sedan själva finalskotten börja skjutas. I juniorklassen blev det till slut Björkstaskytten Agnes Svedberg som tog hem segern med en fin 10,8 i sista skottet. I den andra ståendefinalen med seniorer och veteraner var det ledande Arbogaskytten Sofie Wetter som tog en enkel seger. Hon hade dessutom dagens högsta ståresultat i grundomgången med sina 392 poäng.

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449