Hoppa till sidans innehåll

Elitseriefinal 2014

05 OKT 2014 17:49
Västmanland kan stoltsera med att hela elva skyttar kom med till finalen i Elitserien. Finalen gick som vanligt i Eskilstuna första helgen i Oktober. För ovanlighetens skull var det så varmt att man nästan skulle klarat av att skjuta utomhus.
  • Skapad: 05 OKT 2014 17:49

Av alla skyttar som väl kom till finalen lyckades dessutom fyra av dem ta sig till superfinalen efter att ha skjutit bland de sex bästa resultaten i grundomgången i sinrespektive klass. Resultatet efter superfinalen såg ut på följande vis:

Arboga skytten Sofie Wetter slutade femma efter att ha inlett starkt i finalen med en femtiopoängare i liggen.

Femma kom även Malin Svedberg från Björksta som även låg femma inför finalen efter att ha skjutit 290 poäng i grundomgången.

Klubbkamraten Ludwig Wässman sköt 296 poäng i grunden och var därmed tvåa inför finalen. Tyvärr tappade han och slutade sexa.

 Björkstaskytten Agnes Svedberg som gick in som trea i finalen, men sköt upp sig till en andraplats och tog hem silvret med totalt 407,5 poäng.

Nästa år hoppas vi kunna se alla elva skyttar i Superfinal och gärna ett guld. Minst ett.

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449