Hoppa till sidans innehåll
De främsta skyttarna i finalen klass K20

Elitseriefinal Kh i Eskilstuna

04 OKT 2015 22:22
Korthållssäsongen avslutades till sist den tredje oktober i och med att elitseriefinalen avgjordes på Eskilstunas inomhusbana i Munktellarenan. Tolv skyttar från varje klass gick vidare till finalen och utav de som väl på plats sköt bland de sex bästa resultaten fick skjuta Superfinalen där medaljörerna utsågs.
  • Skapad: 04 OKT 2015 22:22

Västmanland hade många skyttar med i topp tolv, men desto färre i superfinalerna. I klass 11 hamnade Arbogaskytten Neo  Frödell på sjundeplats, precis utanför finalen med 282 poäng.

En superfinalplats blev det däremot för Agnes Svedberg från Björksta som i klass 20 sköt 270 poäng i grundomgång och därmed gick in på en tredjeplats i finalen, endast två poäng före till fyran. Men trotts vapenfel i form av en krånglande diopter som ställde till det och minskade drastiskt på provskottstiden så höll hon undan i finalen och behöll tredjeplatsen.

I superfinalen i klass 25 fanns västeråsaren Filip Andersson. Klassen hade enbart sex startande så samtliga gick till superfinal. Väl i avgörandet i finalen slutade den som den började.  Filip gick in i finalen som femma, vilket även blev hans slutplacering.

Den enda västmanlandsskytt som klättrade i superfinalen var Ragnar Wässman från Björksta som efter grundomgången hade 293 och låg därmed på en femteplats.  

-Det kändes så enkelt att skjuta idag. Alla skott var tior i mitten. Hela tiden, berättade Ragnar efter att alla skotten i grundgången var avklarade.

Även i finalen blev det i stort sett bara tior. Första tio skotten gav 100 poäng och de fem sista skotten började med en 10,0:a, en 10,7:a och därefter ytterligare en 10,7:a. Det såg ut att bli en final med full pott om det inte i fjortonde skottet hade kommit en 9,3:a. Men efter att det skottet skjuta ytterligare en tioetta, en 10,5:a, är en stark avslutning som belönades med en välförtjänt tredjeplacering.

Resultatlista

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449