Hoppa till sidans innehåll

GP 10 m i Fagersta

08 NOV 2015 14:19
Om nästan exakt ett år avgörs här Svenska Mästerskapen i luftgevär. Inte konstigt att dagens tävling består av fulla lag med allt från Elitskyttar till de som är på god väg dit. Vi pratar så klart om Grand Prix som hålls i Fagersta idag, Lördag.
  • Skapad: 08 NOV 2015 14:19

Lördagen började redan tidigt på morgonen då matsalen i Fagerstahallen full av mer eller mindre morgonpigga skyttar. Damjuniorerna startar redan kl 8:15 med provskotten, och i stort sett varenda bana nere i skyttehallen var upptagen. Därefter var det damer & herrar som sköt sin grundomgång och till sist fick herrjuniorerna visa vad de går för. 

Västmanlänningarna hade ju GP tävlingen på hemmaplan i stort sett, vilket både visade sig i nerver samt på antalet startande. Har man inte åkt iväg på någon GP tävling kan det kännas som ett stort steg att övergå till sportskytte. Malin från Björksta som sköt sin första sporttävling i luft beskrev det efter sin skjutning som ”det var ju som en helt vanlig tävling”. Skillnaden är bevisligen inte så stor mellan sport och nationellt. Till stor del är det ju samma personer som återkommer i båda fallen. Så nästa gång som det hålls en sporttävling, våga åka och prova någonting nytt. För det är trotts allt en helt vanlig tävling. 

Hur gick det då för hemmahoppen? Jo, det blev i alla fall 4 stycken finalplatser. I damjuniorernas final hittade vi Nathalie Hyytiäninen som i grunden sköt 410,7 poäng och därmed blev en av de åtta som får möjlighet att skjuta final. Då man i finalen börjar om från noll har alla åtta skyttar möjligheten att vinna. Då det mellan skyttarna enbart skiljer några tiondelar är det hård konkurrans om de högsta platserna. Just denna dag slutade Nathalie femma efter att finalen var avklarad.
 
I herrjuniorernas final hittade vi hela tre skyttar från Västmanland. Åttondeplatsen fick Oscar Wässman från Björksta, sjua blev klubbkamraten Ludwig Wässman och precis utanför pallen på en fjärdeplacering finns fagerstaskytten Alexander Lindfors. Oscar sköt i grunden 601,9 poäng och var siste man till final. Alexander hade sjätteplatsen på 606,5 poäng och trea i grundomgången blev Ludwig på 608,4.

Värt att namna är även att den forna Hebyskytten Lotten Johansson, nu skjutandes för Ramselefors, tog en fjärdeplacering i damernas final efter att ha skjutit 413,4 poäng i grunden, vilket var bästa damresultat för dagen. Och förhoppningsvis så är det samma placering nästa år på SM då både skyttar och arrangörer fått sig ett genrep inför kommande mästerskap.

Resultatlista

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449