Hoppa till sidans innehåll

Nationella SM 2017

31 JUL 2017 10:20
Efter många om och men blev det till sist ett nationellt SM också. Denna gång var det Skövde och Mariestad som tog på sig arrangemanget att kora år 2017:s svenska mästare. Och självklart fanns västmanlänningarna på plats för att fajtas om medaljerna.
  • Skapad: 31 JUL 2017 10:20

SM-helgen började på fredagen den 28 juli med fältskyttet som gick av stapeln i Mariestad. Banan var lagt med många korta avstånd samt svår vind på de långa målen. För att försvåra ytterligare var det kort skjuttid och flera skyttar fick inte ivåg sina sex skott på varje station.

Trotts den korta skjuttiden var det höga resultat och öppna klassen vanns av en Finnsspongsskytt som hade alla 42 träff. Andraplatsen var det tajtare om. De var fem skyttar på 41 träff, och då det är särskjutning om samtliga medaljer blev det ytterligare några skott att smälla iväg. Vann i särskjutnignen med 11 träff, mot 10 träff på bronsplaceringen, gjorde Arbogaskytten Sofie Wetter.


I veteranklassen hade Västmanland flera bra skyttar med, och tillsammans vann de silverpengen i distriktslaget där de tre högsta resultaten var Hasse Hägglund på 39 träff, Arne Korsbäck på 36 träff och Alf Sellin på 35 träff.


På Lördagen var det dags för liggande och vädret var med på påverkade resultaten en hel del. Vinden var växlande och desto längre dagen fortskred, desto mer regnade det. Västmanlänningarna var dock uppmärksamma och klarade av att plocka ytterligare placeringar. I distriktslaget tog man en bronspeng med resultaten Malin svedberg - 197, Agnes Svedberg - 195, Kevin Arnmark - 191, Ida Losbjer - 190 och Sofie Wetter - 189. Systrarna Svedbergs resultat räckte dessutom till ett föreningsguld till Björksta, där tvåan hade samma poäng, men Malin ett högre inviduellt resultat.

Dagens efter, på söndagen, blev det ytterligare ett föreningslagsguld till Björksta då Svedbergskorna sköt 187 resektive 184 poäng. Agnes som med sina 187 poäng låg trea in i finalen fick dessutom skjuta särskjutning om silver- och bronsmedlajen efter en jämn final. Mimmi Steen från Christiansstad var dock den som fick högs poäng och tog hem andraplaceringen efter Johan Yngvesson. Agnes kommenterar sin skjutning efteråt med orden "Jag hade mycket nerver i stående och bössan fick leka elvisp ett tag. Men är nöjd ändå. Sköt bra i början av finalen, och är rätt stolt över bronspengen också".

Vill man läsa den fullstäniga resultatlistan hittas den på följande länk: https://vastergotland.skyttesport.se/globalassets/vastergotlands-skyttesportforbund-sm-korthall-2017/dokument/kh_sm_2017_resultat.pdf

Skribent: Agnes Svedberg, Foto Viktor Öhlén
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449