Hoppa till sidans innehåll

Regionsfinalen i skyttiaden

08 FEB 2015 21:19
Flaskhalsen. Den tuffaste omgången i tävlingen. Fem skyttar från åtta disktrikt ska göra upp om de platser som ger en direktplats till Riksfinalen i Kinna den 7-8 mars. Platserna är få, enbart fem stycken, och skyttarna är många. Trots hårt motstånd har Västmanlandsskyttarna gjort bra ifrån sig och det är ett helt gäng som lyckats skjuta till sig en finalplats.
  • Skapad: 08 FEB 2015 21:19

I yngsta klassen, L11, hamnade fagerstaskytten Emelie Mähl på tredjeplats efter att ha skjutit 414,1 poäng. I klassen över, L13, finns hela tre västmanlandsskyttar med i topp fem. På andraplatsen hittar vi Einar Nilsson från Björksta som sköt 423,5 poäng. Därefter kom Arbogas Emma Holmer på 422,5 poäng, endast en tiondel före Skultunaskytten Ida Jonsson.

I 15-klasserna hittar vi också några bekanta namn i resultatlistan. I rem-klassen finns västmanlänningar på andra och tredjeplatsen. Alexander Pösl-Hyvärinen från Fagersta kom på andraplats efter att ha skjutit 421 poäng. Efter honom kom Malin Svedberg från Björksta med sina 420,7 poäng. 15-ståklassen var det tufft då resultaten var högre än i klass 17. Men detta var inget problem för Josefine Lindfors som sköt 400,5 poäng och slutade på fjärdeplats.

Bland de fem bästa i L17 var det två utav dem som hade välbekanta namn. På andraplatsen hittar vi Alexander Lindfors från Fagersta med  402,4 poäng. Två placeringar efter finns Oscar Wässman, Björksta, med ett resultat på 399,5 poäng. En björkstaskytt hittar vi även i klass L20 där Ludwig Wässman vann klassen på 407,3 poäng.

I klassen för de äldsta i skyttiaden, L25, var det två skyttar som har skjutit till sig var sin plats i topp fem. Det är Hebyskytten Niklas Henriksson som fick en tredjeplats genom att skjuta 397,3 poäng. Bakom honom, enbart en tiondel efter i poäng, kom Sofie Wetter från Arboga som också får åka till Kinna.

Till Kinna kommer även ytterligare åtta skyttar från varje klass gå vidare utöver de fem som är direktkvalificerade. Dessa åtta skyttar plockas ut bland de bästa resultatet i hela Sverige, utöver de som är direktkvalificerade. Och eftersom Västmanland även har ett gäng skyttar precis utanför direktplatserna så kommer antagligen truppen som åker till Kinna den 7-8 mars att  med glädje utökas ytterligare. Så det är bara att säga lycka till och hoppas att Västmanlandsskyttarna lyckas prestera lika bra i riks- som i regionfinalen.

 

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449