Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen Skyttiaden 2018

12 MAR 2018 21:17
I helgen avgjordes Riksfinalen i Skyttiaden. Västmanland hade strax uder 20 skyttar som kvalat till riksfinalen, varav fyra tog sig hela vägen till Superfinalen.
  • Skapad: 12 MAR 2018 21:17

Västmanland fanns väl representerat när Skyttiadens riksfinal gick av stapeln den 10 mars 2018. Strax under 20 skyttar från Västmanland hade kvalat vidare. I år hölls finalen i Eskilstuna, och som tidigare år i Eskilstuna avgjordes tävlingen under en enda dag i och med att bankapaciteten är så pass stor.

I Lsi13 gick Erik Engström från Björksta till superfinalen på 425.9 poäng efter grundomgången. Väl i superfinalen klättrade Erik en placering och tog till slut hem silvermedaljen. Erik säger efteråt att han är nöjd över att komma tvåa, även om han ville vinna. ”Men jag är glad över att vara tvåa i Sverige.” 

I klass L15 fick Björkstaskytten Frida Björklund till superfinal där hon slutade femma. Väl skjutet trotts feber och mitt i en förkylning. I L17 sköt Josefin Lindfors från Virsbo 412,2 poäng i grundomgången vilket ledde till en andra placering in i finalen. Där höll hon kvar sin placering sköt och plockade hem en silvermedalj. I L21 vann Björkstaskytten Ludwig Wässman grundomgången med sina 411,5 poäng och trotts att flera andra sköt bättre i finalen var han på väg att tappa förstaplatsen, men lyckades hålla undan och fick behålla förstaplatsen.

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449