Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen i Skyttiaden 2017

13 MAR 2017 21:20
Helgen den 11-12 Mars avgjordes riksfinalen i Skyttiaden. Tävlingen gick av stapeln i Söraby och för Västmanlands del bjöds det både på en medalj, två finaler och ett personligt rekord.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

I helgen avgjordes den sista etappen av Skyttiaden 2017. Finalen avgjordes i Sörabyhallen, en mycket fin anläggning med goda utrymmen för både ombyte, publik och café. Även upplägget för tävlingen var nytt, men fungerade utmärkt. Första dagen sköt sittskyttarna sina grundomgångar och finaler. På sen eftermiddag sköt sedan två lag med ståskyttar. Därefter på Söndagen sköts de sista två ståklasserna samt alla ståfinaler.

De tre skyttar från Västmanland som det gick bäst för sköt i var sin ståklass. Under Lördagseftermiddagen kvalade sig Oscar Wässman från Björksta och Ida Losbjer från Arboga vidare i respektive klass. Oscar var nervös i grundomgången, men klarade trots detta av att skjuta 410,2 poäng vilket var L17-klassens tredje bästa resultat. Ida sköt 408,3 och var fjärde bästa skytt i L21 klassen.

Dagen efter, på söndagen, var det först L13 och L15 klassen som sköt sina respektive grundomgångar. I L13 klassen sköt Elin Myrberg från Sala ett nytt personligt rekord på 397,1 poäng. En mycket bra insats på en så stor tävling.

Efter grundomgångarna var det sedan dags för finaler. I Oscars final var poängen överlag höga och höga tioettor fanns på visningstavlan i varenda skott. Trots bra skytte från Oscars sida tappade han en placering och slutade på fjärdeplats.

I Idas final svängde det i resultatlistan. Efter de första fem skotten sköt Ida upp sig och låg på en tredjeplats. Efter ytterligare ett skott var hon uppe och hade ett silver. Därefter halkade hon återigen ner efter att ha skjutit ett sämre skott. Inför sista skottet var det tre skyttar som alla hade chansen att ta silvermedaljen. Idas sköt en tia, vilket slutligen gav en bronspeng. 

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449