Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan sport 50m

31 JUL 2016 21:35
På slutet av veckan var det då dags för sportskyttet där Björkstaskyttarna var de som utmärkte sig från Västmanland.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Det började bra redan på torsdagen då det var 60 skott liggande som stod på programmet. Vinden gjorde det rejält svårtskjutet och till sistaplatsen i damfinalen räckte 600,8 poäng, vilket Agnes Svedberg såg till att skjuta. Även syster Malin fanns med i finalfältet efter att ha skjutit nytt personligt rekord på 604,5 poäng, vilket även var det tredje bästa resultatet bland alla damer.  Att ha lärt sig vindarna under den nationella delen av SM-veckan var helt klart en fördel. Väl i finalen var det de mer rutinerade namnen som tog kommandot och lillasyster slutade sjua och storasyster sexa.


Dagen efter, fredagen, ägnades helt och hållet åt herrarnas helmatch. Ludwig sköt där till sig en finalplats och slutade femma, en perfekt uppvärmning för herrjuniorernas skjutning dagen efter där han vann finalen på en poäng som låg strax under det svenska rekordet för herrjuniorer. Detta bland annat tack vare en liggandeserie om fem skott med snitt 10,7. Även Oscar var i med i finalen och slutade där åtta. Tillsammans fick de även hem en lagmedalj av den finaste valören. Även damjuniorernas 3x20 avgjordes på lördagen. Där såg det först tungt ut för Västmanlands del, men efter att Agnes skjutit fantastiska 194 poäng i stående vann hon grundomgången på 568 poäng. I finalen sen slutade hon på en femteplats.

Oscar Wässman skjuter 3x40

Oscar Wässman skjuter 3x40.

Sista dagen på söndagen var det återigen 60 ligg som stod på programmet. Ludwig sköt sig till final efter att ha skrapat ihop 602,5 i decimaler. I finalen blev det mycket låga tior, som gav en poäng motsvarande femteplaceringen. I damjuniorernas final blev det en sjunde och åttondeplacering för systrarna Svedberg (lillasyster var den som drog längsta strået). Det var däremot i grundomgången som de visade vart skåpet skulle stå. Agnes sköt 607,9 poäng och Malin utökade sitt personliga rekord ytterligare, nu ligger det på 608,3 poäng. Resultaten var de andra och tredje bästa i grunden, och lagguldet var säkrat.

Foto: Malin Svedberg

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449