Hoppa till sidans innehåll

SM Sport i Eskilstuna

18 JUL 2017 21:52
Den traditionella SM-veckan blev i år uppdelad så den nationella- och sport delen sköts var för sig. Först ut var sport delen som i år sköts på Hugelsta. Med bland arrangörerna fanns dessutom bekanta från Götlunda i både kiosken och vapenkontrollen.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Många skyttar har ju flera gånger varit och skjutit på Hugelsta, och kanske var det tack vare hemmakänslan det gick så bra för Västmanland. Det blev både medaljer, personliga rekord och skott på fel tavla.

Första grenen att avgöras var Damernas 60-ligg. Där gick Arbogaskytten Sofie Wetter vidare till finalen, vilket dessutom var hennes första SM-final. Och trots en fjärdeplats var hon nöjd efteråt och gav kommentaren "Det här kan jag göra fler gånger".  En fjärdeplats blev det även för Björkstaskytten Oscar Wässman i herrjuniorernas liggfinal dagen efter. Lördagskvällen avslutades dessutom med en grillkväll vid skyttecentrum där det bjöds på vildsvin, potatis, bröd och smör. En tillställning som blev uppskattad av skyttarna och gav upphov till prat och skratt om både det ena och det andra.

Först på söndagen klättrade en västmanlänning upp på pallen genom Ludwig Wässmans tredjeplats i herrarnas 3x40. Sista dagen blev det också medaljutdelning. Oscar Wässman sköt till sig en silverpeng i herrjuniorernas ställningsfinal och klubbkamraten Agnes Svedberg knep bronspengen i damjuniorernas 60-ligg.

Det blev även ett par lagmedaljer, Axel Ström och Oscar Wässman gjorde så att Björksta fick en silverpeng i herrjunior liggande och kusinerna Wässman slog till och tog lagguldet i herrarnas 3x40.

Nästa del av SM-veckan, den nationella delen, går om två veckor. Vi får hopppas på lika bra utdelning då.

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449