Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dan Wetter Sofie Wetter, Arboga guldmedaljör i RM-klassen korthåll liggande

Sofie Wetter fick fina resultat i Kristianstad

15 SEP 2014 22:37
Under JSM - tävlingarna var det Sofie Wetter från Arboga som tog hem flest medaljer i RM tävlingarna. På fredagen var det fält där Sofie fick ihop 32 träff, varav 20 stycken innerträff, vilket räckte till en silverplakett
  • Uppdaterad: 20 SEP 2016 22:54

Dagen efter var det dags att höja ribban i korthåll liggande. Efter att ha skjutit 197 poäng i grundomgången låg Wetter på andraplats inför finalen. Efter tre serier om 50, 49 och 49 poäng seglade hon upp till förstaplatsen och tog hem guldet.

I samma gren, men på JSM, vann Ludwig Wässman från Björksta grundomgången på 196 poäng. I finalen fanns dock fler starka skyttar som gick om och Ludwig slutade till slut på åttondeplats.   

JSM Björksta vann föreningstävling Khl

Agnes och Ludwig, Björksta vann lagtävlingen i korthåll liggande JSM-klassen.    Foto: Dan Wetter

Ludwig lyckades dock tillsammans med lagkamraten Agnes Svedberg vinna guldet i föreningslaget med totalt 386 poäng. Vilket var samma poäng som tvåan, men tack vare Ludwigs höga resultat blev det en förstaplats.

Även förbundslaget bestående av Ludwig Wässman, Agnes Svedberg, Alexandra Klåvus, Oscar Wässman och Fabian Hedén-Svensson lyckades knipa en medalj. De totalt 576 poängen resulterade i ett brons.

Det blev även en sista förbundsmedalj. Detta i Söndagens tävlingar på 300m i ställningar. I laget ingick Agnes Svedberg, 161 poäng, Ludwig Wässman, 169 poäng och Skultunaskytten Alexandra Klåvus. Hon sköt det näst bästa resultatet i grundomgången på 183 poäng efter en mycket bra ståserie. Tillsammans fick de ihop ett silver.

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449