Hoppa till sidans innehåll

Soligt och varmt skytte i Rasbo

08 JUN 2018 16:02
Den sista omgången i Upplandsserien korthåll fält, före sommaruppehållet, avgjordes i Rasbo på söndagen i strålade sol och lätta vindar.
  • Skapad: 08 JUN 2018 16:02

På eftermiddagen gick temperaturen ända upp till 30ºC, och blev därmed årets hittills varmaste dag.
Trots svaga vindar blåste det till lite ibland, och speciellt för de fyra sista målen som stod placerade på Långängen, snurrade vinden runt, och det var ibland svårt att komma rätt med sidskruven. Dagens svåraste mål blev det sista målet, en L20 i knästående, på 85 meter, medan de lättaste var det första, en S5 vertikal på 65 meter, och det tredje målet, en B13 på korta 72 meter, med medelträff på 5,8 respektive 5,7.
Jan Eriksson, Haraker, dagens enda kikarskytt, lyckades bäst med bara en bom mot det femte målet, en C10 på 79 meter, och fick totalt 35 träff. Tre skyttar kom in med 34 träffar, Åke Gustavsson, Almunge-Länna, Hans Hägglund, Skultuna och Sören Fredriksson, Örsundsbro. Sören Fredriksson var också den som lyckades bäst på insatstävlingen, som gick ut på att i förväg gissa hur många poäng man skulle få på ett ringat mål, maximalt kunde man på de sex skotten få 30 poäng. Sören lyckades komma bara en poäng ifrån, han gissade att han skulle få 15 poäng och sköt 14 poäng. Sören verkar att ha fått kläm på det här med insatsmål, för även förra året lyckades han bäst på motsvarande insatsmål, då gissade han 15 poäng och sköt 16 poäng.
Många skyttar verkar annars överskatta hur många poäng man kommer att få. I genomsnitt gissades att man skulle skjuta 20 poäng, medan det verkliga resultatet i genomsnitt blev 12 poäng. Men, samtidigt så ska man ju också försöka att ha en positiv inställning, så det är kanske trots allt bättre att gissa för högt än för lågt. Risken är kanske annars att man undermedvetet skjuter sämre.

För Upplandsserien innebär resultatet att kikarskytten får en poängs tillägg, och övriga får två poäng i tillägg.
Sammanlagt för Upplandsserien innebär det här att junioren Isak Johansson-Hede, Sala, har 98 poäng.
Bland seniorerna är det oförändrat, med Åke Gustavsson, Almunge-Länna, i topp med 136 poäng, före Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, 124 poäng, och Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, 122 poäng.
Efter tre fullträffar i rad stärker Hans Hägglund ledningen bland veteranerna, nu med 136 poäng, före Arne Korsbäck, 127 poäng, och Leif Hedlund, 124 poäng, samtliga från Skultuna.
Bland kikarskyttarna klättrar Jan Eriksson, Haraker upp till första platsen efter dagens fullträff, med totalt 71 poäng, före Jonas Ericson, Rosersberg, och Mikkail Stråldal, Örsundsbro, båda med 66 poäng.

Nästa tävling i Upplandsserien blir i Sala den 1 september.
Sedan har jag även en annan glädjande nyhet, att det kommer att bli en skjutning i Haraker i höst, som ersättning för den strukna tävlingen i Götlunda. Det är ännu inte klart vilket datum skjutningen i Haraker blir, men troligen i mitten eller slutet av september. Jag återkommer med exakt datum när jag vet.

180608
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Jan Norlander
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449