Hoppa till sidans innehåll

Superfinalerna i Elitserien

03 OKT 2016 21:53
I lördags var det dags för den årliga elitseriefinalen, som i sedvanlig ordning avgjordes i Munktellarenan i Eskilstuna. Västmanlands fanns representerade i de flesta klasserna, där flera av skyttarna var topp sex och sköt den så kallade superfinalen
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Bland de morgonpigga veteranerna sköt sig både Björkstas Alf Sellin och Arbogas Dan Wetter vidare till superfinalen. Alf ledde redan efter grundomgången och var ohotad även i finalen. Wetter sköt upp sig en placering och slutade fyra.
Parallellt med veteranfinalen gick även finalen tillhörande liggklassen, där bana sex hade ett bekant namn, nämligen Agnes Svedberg från Björksta. Efter att ha skjutit 98 på de första tio finalskotten klättrade hon drastiskt i resultatlistan och slutade sedan på en tredjeplacering.  
Hon återfanns även på pallplatsen i klass 20 där det var ställningar som stod på programmet. Det blev en silverplacering, vilket hon kommenterade med: "Det känns lite surt, jag kom ju hit för att slå Elin, men hamnade för långt efter i grundomgången. Fast hon sköt väldigt bra, så hon är absolut en värdig vinnare". Med i samma final fanns även Västeråsskytten Kevin Arnmark, som slutade på en femteplats.
Klass 25 som hade sin final samtidigt hade också med två Västmanlandsskyttar i topp sex: Filip Andersson från Västerås och Sofie Wetter från Arboga. Filip gick in som tvåa  i finalen, och behöll den placeringen finalen igenom. Wetter slutade sexa.
För mer exakta resultat, ta en noggrann titt på resultatlistan! Den kan dock dröja ett tag, då det under helgen var en hel del tekniska strul med datorer osv. Något positivt var dock att det kom förslag att tills nästa år ska finalen bli uppdelad i två. Först skjuter liggskyttarna sina grundomgångar och finaler. Därefter skjuter ställningsskyttarna sina finaler. Konceptet fick en del positiv respons, så det återstå att se hur konceptet utvecklar sig!

Resultat

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449