Hoppa till sidans innehåll

Åttonde omgången i Upplandsserien avgjord

24 SEP 2010 07:25
Sex fullträffar i Skultunas korthållfältskjutning.
  • Skapad: 24 SEP 2010 07:25

 Hela sex skyttar hade full pott, 42 träff vid söndagens korthållfältskjutning i Skultuna. Allra bäst lyckades KF 15 skytten Alexandra Klåvus från Skultuna skytteförening, med 42 träff och totalt 14 innerträffar av 18 möjliga. Alexandra är en nybörjare i Upplandsserien, och har hittills bara skjutit två av deltävlingarna men med mycket gott resultat, 33 träff första gången och nu alltså full pott. De övriga skyttarna som hade 42 träff var seniorskyttarna Mattias Andersson och Martin Andersson, båda Skultuna, Kim Gjerdingen, Rasbo och Jan Wallerström, Ununge, samt KF 66 skytten Roland Bergstrand, Virsbo.

Hans Hägglund hade lagt en mycket trevlig bana med sju stationer på avstånd mellan 53 och 104 meter med varierande svårighetsgrad. Dagens svåraste mål var de femte och sjätte stationerna, en L20 på 104 meter respektive en C10 i knästående på 84 meter.

I Upplandsserien räknas bara de första sex stationerna, och här var det totalt sju skyttar som hade 36 träff . Förutom de sex ovan nämnda hade även Torbjörn Ericson, Haraker, 36 träff.
Sammanlagt innebär det här att det börjar att bli mycket jämnt i alla tre klasserna, men många skyttar har fortfarande möjlighet att ta hem slutsegern med ett bra resultat i den sista deltävlingen.

Bland juniorerna leder fortfarande Mikael Lundell, Rasbo, nu med 132 träff, före Emma Wallerström, Ununge, 107 träff, och Josefin Nilsson, Västerås, med 86 träff.
I seniorklassen har Ann-Sofi Wendle, Almunge-Länna, fortfarande hand om ledningen, nu med 161 träff, fyra före Kim Gjerdingen, Rasbo, och Stefan Bode, Västerås, medan Gustaf Pettersson, Västerås, har sammanlagt 156 träff.
Bland veteranerna är det ännu jämnare. Tre skyttar delar här på förstaplatsen: Christer Jansson, Rasbo, Sören Fredriksson, Örsundsbro, och Ivan Andersson, Norrskedika-Forsmark, har alla 166 träff, medan Bo Wiqvist, BW-Shooters, skuggar strax bakom med 161 träff.

Vilka blir det då som vinner i de tre klasserna? Ja det avgörs i den sista deltävlingen  i Ununge den 17 oktober. Välkomna då!
Påminner om vilka regler som gäller för särskiljning. Om det fortfarande efter sista tävlingen är jämnt i någon av klasserna går den skytt före som har högsta enskilda resultat i någon av deltävlingarna.

100922,
Christer Jansson
för Upplandsserien

Skribent: Chister Jansson

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449