Hoppa till sidans innehåll

Berndt Andersson lockade många skyttar till Götlunda korthållfältskjutning.

28 SEP 2016 21:25
Söndagens korthållfältskjutning arrangerades av Götlunda sportskytteklubb, som alltid med Berndt Andersson som pådrivande kraft. Samling var som vanligt vid Götlunda skjutbana som även ligger på Berndts marker.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Tidigare år har även skjutningen genomförts på hans mark i direkt anslutning till skjutbanan. Men eftersom brukaren av åkrarna nu redan hade kört över och markberett dem efter skörden så var det risk att det skulle kunna bli lite lerigt att gå där. Istället fick skyttarna åka några km till strax norr om E18, där Berndt hade strängat en mycket trevlig bana, med avstånd från 44 meter till en L9, och upp till 95 meter till en B13.
Om det var det fina sensommarvädret, eller tidigare års upplevelse av trevliga skjutningar får vara osagt, men tävlingen lockade hela 53 deltagare, vilket är det högsta deltagarantalet på en tävling inom Upplandsserien i år.
Skjutningen omfattade 7 stationer eftersom den även var förbundsmästerskap för Västmanlands skyttesportförbund.
Totalt fyra skyttar lyckades skjuta fullt på alla stationer, Kevin Arnmark, Västerås, Fredrik Gustavsson, Åtvidaberg, Martin Andersson, Skultuna och Bo Wiqvist, Eskilstuna. Men nämnas bör också Isak Johansson-Hede, Kila, i den yngsta klassen som tappade bara ett skott och fick ihop 41 träff totalt.
För Upplandsserien räknas bara resultatet på de sex första stationerna, och här var det åtta skyttar som hade fullt, 36 träff, sex seniorer och två veteraner.

För Upplandsserien innebär det här att Hanna Heydorn, Vrenaorten, behåller ledningen bland juniorerna, nu med 156 poäng, före Isak Johansson-Hede, Kila, 139 poäng och Elliot Sjöblom, Almunge-Länna, 50 poäng.
Bland seniorerna är fortfarande bara Almunge-Länna på de första platserna. Åke Gustavsson leder med 169 poäng, före Peter Löv, 167 poäng och Ann-Sofie Wendle, 163 poäng.
Bland veteranerna ökade Bo Wiqvist, Eskilstuna, på sin ledning till 178 poäng, före Alf Sellin, Björksta, 168 poäng, och Sören Fredriksson, Örsundsbro, 167 poäng.
Vid dagens tävling var det ingen kikarskytt som deltog, så här är ställningen oförändrad.

I serien återstår nu två tävlingar. Den närmaste är Ununges korthållfältskjutning nu på söndag, och den sista tävlingen blir i Frösunda lördagen den 15 oktober.

Välkomna!!

160928
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Resultatlista

Skribent: Jan Norlander
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449