Hoppa till sidans innehåll
Björkstas lag högst upp på pallen i Korthållscupen 2014

Björkstas lag vann Korthållscupen 2014

05 OKT 2014 21:54
Söndagen den femte oktober avgjordes korthållscupen i Munktellarenan i Eskilstuna. Sju stycken lag från sju olika delar av Sverige hade tagit sig dit för att göra upp om den prestigefyllda förstaplatsen.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2016 22:53

Klockan halv nio var samtliga lag på plats och redo för att göra ett snyggt avslut på korthållssäsongen.  Med siktet inställd på guld gick liggskyttarna in och sköt sin grundomgång. Strax därefter var det ställningsskyttarnas tur att skjuta sin grundomgång. När alla tjugoen skyttar hade skjutit klart kunde man konstatera att Jönköpings lag hade tagit ledningen: tre poäng före Christianstad och Björksta som hade samma poäng.

Direkt efter grundomgången sköts finalerna. I kuddfinalen sköt Jönköpingsskytten Johanna Andersson upp sig till förstaplatsen och vann med totalt 344 poäng. Tvåa blev Malin Svedberg från Björksta med 343,5 poäng och trea slutade Victor Klemmedsson, Christanstad, med 342,3 poäng.

Samtidigt som kuddfinalen sköts finalen i remklassen. Segrade gjorde Ludwig Wässman från Björksta efter att ha skjutit ihop 345 poäng. Jönköpingsskytten Ida Andersson kom tvåa med sina totalt  343,5 poäng. Tredjeplatsen knep Emelie Larsson från Hagfors med 342 poäng.

Sist sköts ställningsfinalen, och för att öka på spänningen och nervositeten så meddelades den tillfälliga ställningen. Jönköping var fortfarande i ledningen. Därefter skilde det bara några poäng mellan lagen, och alla vet ju att allt kan hända i en final.

Bäst bland ställningsskyttarna var Kvistbros Martin Nilsson som vann med 323,4 poäng: bara en poäng före Marlene Forsell från Ramselefors. Ytterligare en poäng efter kom Christianstads Johanna Klemmedsson på tredjeplatsen.  Trots bra insatser av dessa skyttar räckte det inte till någon pallplats för lagen. Istället blev resultatet följande:

På tredjeplats kom Hagfors lag, bestående av Emil Jonsson som kuddskytt, Emelie Larsson som remskytt och Jan Moss som ställningsskytt.  Andraplatsen gick till Jönköping. I det laget sköt Johanna Andersson kudde, Ida Andersson rem och Fredrik Karlsson ställningar. Björksta med lagmedlemmarna Malin Svedberg på kudde, Ludwig Wässman i rem och Agnes Svedberg i ställningar, var det lag som tog hem vinsten med totalt 1008,6: endast en poäng före Jönköping på andraplatsen.

Tävlingen flöt på utan problem och de flesta skyttar avslutade korthållssäsongen med fina resultat och gick hem med leende på läpparna och förhoppningen att komma tillbaka nästa år.

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449