Hoppa till sidans innehåll
Carl G Nord

Carl G Nord har gått ur tiden.

15 JAN 2016 21:17
Calle Nord var en av våra främsta skytteledare i modern tid. Han hade sina rötter i Haraker och var uppväxt i Harakers Prästgård.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Calle var en mångsysslare utav rang, förutom skyttet så var han också en mycket duktig naturfilmare och naturfotograf. Vi är många som sett både filmer och fotografier från hans resor till exotiska länder. Flera av hans filmer har också visats i olika naturprogram i TV, bl.a. har de visat en film om orrspel i Svanåskogarna.

Calle var också mycket intresserad av konst. Väggarna i hans bostad var fulla av tavlor av kända konstnärer. Han målade en del själv också. I många av de större gårdarna i Haraker hänger tavlor som han målat, mestadels med naturmotiv förstås.

Calle var också mycket tekniskt intresserad, bland annat byggde han en av socknens första radioapparater samt byggde en egen TV vid sommarstället på Långholmen i början av -50-talet.

Calle hade ett otroligt engagemang för skyttet i Västmanland och kanske framför allt för Harakers skytteförening. Han var en outtröttlig ungdomsledare och ordförande under många år. Calle var även en mycket framgångsrik ledare för Västmanlands förbundslag i Ban- och Fältskytte. Hans känsla för att ta ut de bästa skyttarna för SM-laget är vida känt och har gett många framskjutna placeringar i SM för Västmanland.

Calle var också en mycket respekterad banläggare. Han ansvarade för ett flertal SM- och Rikskyttetävlingar med ibland över 1000 skyttar.

Calles minne kommer för alltid att leva kvar hos oss inom skytterörelsen. Han var en eldsjäl, oerhört betydelsefull för Haraker och Västmanlands skytteframgångar.

 

Harakers Skf / Torbjörn Ericson och Bengt Lundgren

Skribent: Torbjörn Ericson/Bengt Lundgren

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449