Hoppa till sidans innehåll

Distriktsmästerskap Korthåll, Sport

18 JUN 2017 21:47
  • Skapad: 18 JUN 2017 21:47

Då var äntligen korthållssäsongens tävlingar igång på allvar, och distriktsmästerskapet i sport var först på tur! Tävlingen hölls i vanlig ordning på Stockkumla i Västerås, under lite speciella förutsättningar. Då banan håller på att fyllas upp och jämnas ut är inga vimplar uppsatta så den vind som var fick man försöka hålla av ändå. Men det är ju lika för alla.

Klockan nio började det ramla in skyttar från hela Västmanland och halv tio när anmälan stängde fanns det en skytt på tjugotre av de trettio banorna. Först ut på dagens program var en liggmatch på 60 skott. Där sköts dagens högsta resultat av Arbogaskytten Sofie Wetter på över 614 poäng.

Därefter var det prisutdelning för liggandeskyttet och en kortare paus innan ställningsomgången skulle börja. Under denna tid hanns det med att äta mackor, diskutera lokalhyra och skruva om kindstöd.

Därefter startade provskotten till 3x20, där tolv skyttar var tappra att ställa upp. Där blev dagens högsta resultat skjutet av Björkstaskytten Ludwig Wässman på 370 poäng. Så bra uppslutning idag, men nästa år siktar vi mot två ligglag!

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449