Hoppa till sidans innehåll

Distriktsomgång Skyttiaden 2018

14 JAN 2018 18:52
Lördagen den 13 Januari avgjordes distriktsfinalen i skyttiaden. I år gick tävlingen av stapeln i Fagersta.
  • Skapad: 14 JAN 2018 18:52

I år var vi återigen i Fagerstahallen för att skjuta upp om kvalplatserna till regionsomgången i Skyttiaden.  Det var bra med deltagare i alla klasser, och resultaten varierade utefter förmåga.

Störst var den yngsta klassen, LSi11 som hade 11 deltagare. Där fick alla deltagare enligt det nya reglementet en liten planket med sig hem som bevis på sin insats. Största ståklassen var LSi17, med sina åtta deltagare.

Tuffaste klassen var precis som vanligt LSi13. Där var den enbart tiondelar som skilde topp tre åt, som alla hade över 423 poäng. Högsta ståresultatet sköts i klass L21 av Ludwig Wässman och landade på över 415 poäng.

Det är de fem bästa i varje klass som går vidare till regionfinalen, som går av stapeln den 3 Febriari i Munktellarenan i Eskilstuna. 

Överlag flöt dagen på riktigt bra. Både med tider och livevisning uppe i matsalen. Kanske finns det potential för fler tävlingar i Fagersta framöver…?

 

P.S Sala och Fagersta hade på sina facebooksidor lagt ut ett gäng med bilder från tävlingen. Kika gärna in där! 

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449