Hoppa till sidans innehåll

En skyttehelg á la Virsbo uskf

07 MAR 2011 15:37
Den 4 mars kl. 14.00 började vår skyttehelg. Vi packade bilarna med diverse skytteattiraljer och körde iväg till Västerås.
  • Skapad: 07 MAR 2011 15:37

 Här skulle vi vara med i tävlingen Djäkneskottet. Tävlingen skulle egentligen inte äga rum förrän på lördagen, men som du snart upptäcker så skulle var vi lite upptagna just då.

Alla skyttar gör sitt bästa, vilket de alltid gör oavsett resultat. Det hänger inte på resultatet utan hur det känns inombords när man är klar med sin tävling. Just denna dag är de flesta skyttar nöjda med resultatet och kan lämna Västerås skarp med en känsla av välbefinnande.

Väl hemma är det dags för lite avslappnande tv-tittande och planering av lördagens skytteresa. Denna resa skulle nämligen bära av till Borlänge, där vi skulle delta i ett gymnasieprojekt. En skytt från Rommehed skulle anordna en skyttetävling som sitt projekt, vilket vi tyckte verkade spännande och därmed beslutade vi i klubben att vi skulle delta. Väl framme i Rommehed var alla skyttar laddade och alla gjorde sitt bästa i skyttelokalen. Många nöjda skyttar och en nöjd pilkastare tackade för sig genom att önska fler skyttetävlingar i denna trevliga skytteklubb.

 OBS! vi fick nämligen höra att detta var den första tävlingen någonsin som hade ordnats i klubbens namn. Om ni ser en inbjudan till Rommeträffen nästa år så tycker vi i Virsbo att ni ska anmäla er, en mycket trevlig tävling.

På söndag morgon var det då dags att sätta sig i bilen igen för en trevlig resa till Filipstad, där vi skulle tillbringa hela dagen i Ferlinskolans lokaler. Ingen i lokalerna kan ha missat var camp Virsbo låg. Alla dessa gevärsväskor, skyttejackor, skyttebyxor och kylväskor. Allt detta blandat med massor av skratt och skyttar som försöker förbereda sig för sitt skytte. Vi hade med 11 skyttar till Filipstad, vilket gör att vi hörs och syns en hel del.

Fi-Le kampen är en tävling som verkligen är uppskattad av oss Virsboskyttar, själva atmosfären runt tävlingen är något som vi uppskattar. Man träffar många andra klubbar, våra egna skyttar umgås under en hel dag.

Eftersom alla skyttar får pris i Filipstad så är tävlingsdagen lång, men uppskattad.(ev. kan chipspåsarna som alla skyttar får efter sitt skytte vara en bidragande del i denna uppskattning.) Även här i Filipstad gjorde våra skyttar sitt bästa vilket resulterade i flera pallplaceringar och många fina resultat.

Så här kan en helg för oss i Virsbo uskf se ut, en helg med mycket skytte, många skratt och en hel del mil i bilen.

Skytte ska vara roligt och man ska alltid försöka göra sitt bästa mer än så kan man inte göra!!

Satu Lamminniemi  ordf. Virsbo uskf

Skribent: Satu Lamminniemi

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449