Hoppa till sidans innehåll

FM korthåll i ställningar

18 AUG 2014 08:26
Det blev en trevlig söndag på Götlundas skjutbana när Förbundsmästerskapen i ställningar avgjordes. Åtta deltagare, fördelat på fyra föreningar, hade tagit sig dit: alla med målet att ta hem en medalj. Tack vare det låga deltagarantalet lyckades alla med målet och åkte hem med var sin.
  • Skapad: 18 AUG 2014 08:26

Guldet i Seniorklassen gick till Björkstaskytten Ragnar Wässman som sköt 187 poäng i grundomgången. Silvret gick till Sofie Wetter från Arboga. Bronsmedaljen kunde inte delas ut på grund av att det enbart var två startande i klassen.

Dagens högsta resultat, 190 poäng, sköts på hemmabanan av Bernt Andersson. Det gav utdelning i en guldmedalj efter att i finalen börjat med 98 poäng de första tio skotten. Bronsmedaljen gick till Jan Norlander från Skultuna. Tvåa blev Håkan Persson från Björksta, efter att fått skjuta om ett skott i finalen.

I juniorklassen vann Agnes Svedberg från Björksta över klubbkamraterna Ludwig Wässman och Oscar Wässman. De båda sköt 180 poäng i grunden och det blev en jämn final. Ludwig sköt på fel tavla i knä, men lyckades ändå knipa silvret efter att ha kommit förbi Oscar på de fem sista ståskotten. Ett bevis på att inget är avgjort förrän sista skottet är skjutet.

Mellan skjutlagen pratades det skytte. Både träning, inbjudan till nya tävlingar och barnbarn. Det bokades även ett preliminärt datum till nästa års FM. Då är förbundets alla ställningsskyttar välkomna till Björkstas skjutbana den 16 augusti för att göra upp om medaljerna.

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449