Hoppa till sidans innehåll

Förbundsomgången i Korthållscupen

08 AUG 2013 15:18
Tyvärr så hade Onsdagens förbundsomgång av Korthållscupen tappat många lag på grund av att inbjudan kom ut så sent, vilket är någon att jobba på tills nästa gång.
  • Skapad: 08 AUG 2013 15:18

Bildtext. Västerås och Björksta Ä går vidare till regionfinalen i Stockholm.

 

Efter grundomgången så hade lag Björksta Ä (lag Björksta Äldre) bestående av Oscar Wässman på kudde, Agnes Svedberg på rem och Ragnar Wässman i ställningar, ledningen med sju poäng före Västerås lag bestående av Dan Ollila i kudde, Monica Ollila i rem och Filip Andersson i ställningar. Därefter kom Björksta Y (Björksta Yngre) och Skultuna på 554 respektive 543 poäng.

I finalen sköt Västerås in tre poäng på Björksta Y och slutade totalt på 991 poäng. Björksta Y hade dock 995 poäng och vann därmed dagens tävling.

Trea kom Björksta Ä, bestående av Malin Svedberg på kudde, Ludwig Wässman på rem och Tim Petterson i ställningar, på totalt 972 poäng.

Och på fjärdeplatsen kom Skultuna, bestående av Fabian Heden på kudde, Jan Norlander på rem och Alexandra Klåvus i ställningar, som fick ihop 962 poäng efter en mycket bra finalskjutning.

I liggandeklassen var det mycket jämt. Efter grundomgången ledde Dan Ollila på 196 poäng.

Men efter finalen var det Malin Svedberg som var vinnare i klassen på totalt 343 poäng, tätt följd av Dan och Oscar Wässman, båda på 342 poäng.
Därefter som Fabian Heden på totalt 320 poäng.

I remklassen segrade Agnes Svedberg på 340 poäng.
Tvåa blev Monica Ollila på 334 poäng, följt av Ludwig Wässman på 332 och Jan Norlander på 330.

Filip Andersson vann ställningsklassen 315 poäng efter att ha gått om Ragnar i finalen, som slutade på totalt 313 poäng. Bara en poäng efter kom Alexandra och på fjärdeplatsen hittar vi Tim med totalt 397 poäng.

Två lag går vidare till nästa omgång, så vi önskar Björksta Ä och Västerås lycka till!

Agnes Svedberg 

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449