Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för Västmanlands ungdomsskyttar vid JSM/RM

09 SEP 2012 20:59
Årets JSM/RM inleddes med riktigt jämna och rafflande tävlingar i korthåll ställningar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38

 rm kFH 2012

Filip Andersson segrade I RM korhåll fält före Sofie Wetter Arboga och trean Martin Andersson

 

 

 Både Niklas Henriksson i JSM-klassen och Filip Andersson i RM-klassen delade ledningen inför sista finalskottet. Men båda kände att det blev nervöst och med varsin sexa blev det till slut en fjärdeplacering för Niklas efter att tidigare under finalen avancerat starkt. Även Filip sköt väldigt bra i finalen som tillsammans med Elin Åhlin dragit ifrån övriga fältet inför sista skottet, men där Elin drog det längsta strået och Filip slutade tvåa på goda 326 poäng.

 

På 300 meter som sköts på eftermiddagen lyckades Marie Heisl bäst i RM-klassen. Marie avancerade från 9.e plats i grundomgången till en tredjeplats efter att i finalen skjutit 49 i liggande, 49 i knästående och 45 i stående. På det var hon bästa skytt i finalen men låg för långt efter för att kunna utmana om ädlare medaljer.

 

Andra tävlingsdagen och liggande kunde vi se Björksta-skyttarna Oscar och Ludwig Wässman i finalen på 50 meter. Oscar på fjärde finalbanan och Ludwig på 10:onde. Ludwig öppnade starkast i finalen och var uppe och nosade på medaljplats tillsammans med Oscar. Men en försmädlig sexa i 13:e skottet efter att Ludwig legat på för hårt på tryckpunkten och skottet gick ofrivilligt av för tidigt. Oscar slutade på en femte plats medan Ludwig belade plats 10. Tillsammans vann de båda föreningslagstävlingen och Förbundslaget blev trea.

 

I RM liggande på gevär 300 meter lyckades Mattias Andersson bäst. Mattias låg tvåa in i finalen och var inför sista skottet uppe i delad ledning, men efter en nia fick han se sig slagen av Therese Danielsson och slutade på andra plats. För JSM skyttarna blev det förbundslaget som placerade sig bäst på en tredje plats.

 

Sista dagen och korthållsfältskytte visade våra RM skyttar prov på vad rutin innebär. Fyra länsskyttar kom till start och de belade de fyra översta platserna med Filip Andersson överst på pallen med 36 träffar före Sofie Wetter och bröderna Martin och Mattias Andersson.

Bäst av JSM-skyttarna blev Oscar Wässman med 30 träffar och en tionde plats

 

 

Skribent: Matts Johansson

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449