Hoppa till sidans innehåll
Ludwig Wessman JSM 2011

Guld till Ludwig och Västmanland

12 SEP 2011 12:29
JSM-tävlingarna i skytte har genomförts på Kronobergshed i Alvesta under veckoslutet, och omfattade gevär 50 och 300 meter i både ställningar och liggande, samt avslutades med fältskytte i söndags. Tävlingar där pojkar och flickor 13-20 år tävlar i samma klass.
  • Skapad: 12 SEP 2011 12:29

Svensk Juniormästare vid tävlingarnas 50 meter liggande blev Ludwig Wässman, Björksta, efter ett fenomenalt finalskytte. Västmanland vann även distriklagstävlingen.

 

Det var Ludwigs första JSM och det var en riktig outsider som nu vann före landslags-meriterade Johan Christensson Falsterbo och Tom Axelsson Göteborg. Ludwig gick in i finalen som delad tvåa tillsammans med ytterligare fem skyttar som låg en poäng efter ledarbanan. Efter finalens första tio skott, och 99 poäng delade Ludwig ledningen med Johan.

De sista fem skotten skjuts med ett skott i taget med markering efter varje skott. Ludwig och Johan sköt nu en varsin nia och de var nu tre i delad ledning då Tom sköt en tia. Ludwig fortsatte med tre tior och inför sista skottet var nu Ludwig ensam i topp. Trots nervpressen fortsatte Ludwig med att skjuta sista skottet mitt i tian.

 

Ludwig berättade efteråt att han hade full koll på resultaten och visste att han ledde inför sista skottet. Trots att han kände av nervositeten kände han att han kunde kontrollera nervositeten och undslapp därmed en pipa som skakade.

 

Ludwig är 14 år och skjuter för Björksta. Trots sin ringa ålder har han skjutit i många år. Började vid sju års ålder med luftgevär och har skjutit med korthållsgeväret på 50 meter sedan han var nio år. Har nu under sommaren även tagit upp träning och tävling med 300 meters skytte.

 

Distriktslaget

Det vinnande distriktslaget: Gustaf, Sofie, Ludwig, Filip och Niklas.

 

Västmanland vann distriktlagstävlingen 50 meter liggande. Tillsammans med Sofie Wetter Arboga, Niklas Henriksson Heby, Filip Andersson och Gustaf Pettersson båda Västerås ingick Ludwig i laget.

En bronspeng blev det för Västmanland i distriktlagstävlingen i fältskytte med Alexandra Klåvus Skultuna tillsammans med Sofie, Niklas, Filip och Gustaf.

 

Fina prestationer gjordes även i ställningsskyttet och fältskyttet av våra västmanländska ungdomar.

 

Filip Andersson och Alexandra Klåvus Skultuna blev topp tio på 50 meter ställningar.

Gustaf Pettersson blev femma sportskytte 300 meter 3 x 10 meter (10 ligg, 10 knä och 10 stå)

Niklas Henriksson Heby blev åtta 50 meter liggande, två poäng efter Ludwig.

Filip och Sofie blev topp tio i fältskytte.

 

Resultatlistor finns här

 

Matts Johansson

Lagledare

 

 

   Matts 2 062 kh fält lag

Förbundslaget i Kh fält erövrade bronsmedaljen.

Fr.v. Niklas, Sofie, Gustaf, Filip och Alexandra.

 

Matts 2 041

 

Förbundslaget i Kh liggande överst på prispallen.

 

 

Foto: Matts Johansson

Skribent: Matts Johansson

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449