Hoppa till sidans innehåll

Jämt slutresultat i korthållscupen

11 AUG 2016 21:57
När klockan började närma sig halv åtta på Onsdagskvällen och den fuktiga luften gjorde att man kände hur hösten sakta men säkert kommer smygande.

  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Flera av skyttarna anmärkte dessutom på att det var mörkt i siktet när de låg där och huttrade i sina skyttekläder. Men tillslut var det i alla fall avgjort, och det skilde inte många poäng i resultatlistan.

Fyra föreningar med sammanlagt åtta lag hade kommit till banan på Stockkumla denna kväll. Parkeringen var full med bilar och inne i hallen var det ett jämnt tjatter innan själva tävlingen drog igång. Sedan under matchen var det full koncentration och det blev några fina resultat. Sebastian Lenrud som sköt i ett av Arbogas lag fick ihop 195 poäng, och var därmed bästa kuddskytt efter grundomgången. Efter finalen gick dock klubbkamraten Emma Holmer om med ett poäng.

I remklassen vann Alf Sellin från Björksta efter att med fem poäng tagit ledningen efter grundomgången.  I finalomgången sköt Götlundas Magnus Frödell bästa remresultatet på 148 poäng, vilket han i totalen blev andra bästa remskytt på efter Alf. Bland ställningsskyttarna var det även där en Björkstaskytt i topp. Agnes Svedberg ledde efter grundomgången och vann även totalen efter finfina 145 poäng i finalomgången.

Skyttarna skjuter liggande

Med lite blandade lag blev dock resultatlistan desto mer intressant. Efter grundomgången var Björksta och Arboga i topp, men exakt så såg det inte ut i slutänden. Arboga slutade på en delad tredjeplats med ett av Björkstas lag, båda på totalt 979 poäng. Upp till andraplatsen, och att gå vidare till nästa omgång, var det enbart sex poäng. Och sen ytterligare sex poäng upp till ettan. Så de två lagen som går vidare till nästa omgång är ett av Björkstas lag, där Malin Svedberg sköt kudde, Axel Ström rem och Agnes Svedberg ställningar. Det andra laget är från Götlunda, där Emma Edstam sköt kudde, Magnus Frödell rem och Bernt Andersson ställningar (värt att nämna är att Bernt slutade riktigt bra med en snygg träffbild i stående). Bernt berättade efter skjutningen att det var ett tag sen Götlunda gick vidare med ett lag i korthållscupen. Den slutgiltiga gissningen blev att det var minst 25 år sedan, så då var det väl på tiden! Nästa omgång skjuts i Eskilstuna den fjärde september, så den dagen får vi hålla tummarna att det blir två västmanlandslag även i riksfinalen!

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449