Hoppa till sidans innehåll

JSM på hemmaplan

11 SEP 2017 19:35
JSM hölls i helgen på Stockkumla skjutbana, vilket i dessa sammanhang blir hemmabana för oss västmanlandsskyttar. Och kanske var det en fördel, för det gav god utdelning till länets föreningar.
  • Skapad: 11 SEP 2017 19:35

Fredagen började med fältskytte, där västmanland hade bra deltagandesifffror i. I absoluta toppen hamnade Västeråsskytten Kevin Arnmark, efter att ha gått ut i sista patrullen och skjutit ihop 37 träff. Det resultatet gjorde att det var fyra skyttar som fick särskjuta om att få silverpengen. Särskjutningen innefattade både liggande och knästående. För Kevins del gick liggande riktigt bra, men han kunde inte riktigt klå silvermedaljörern Hernik Olsson i knästående. Men en bronsmedalj på junior SM är inte tokigt det heller. Dessutom blev det ett lagguld tillsammans med klubbkamraten Martin Johansson och ett förbundslagsbrons där även Björkstaskytten Malin Svedbergs resultat räknades med.

Lördagen började med 300 metersskytte, liggande. Där tog Alexandra Klåvus en tredjeplacering i RM-klassen. I korthållsskyttet sköt hon också bra och det blev särskjutning mellan tre skyttar om silverplaceringen, dock räckte det inte hela vägen och hon slutade fyra.

Det gick desto bättre för Malin i JSM-klassen. Hon låg på tolfteplats inför finalen, men sköt upp sig till delad andraplats och det blev särskjutning. Väl där satt hon en tia, och plockade därmed hem silverpengen.

Under söndagen var det ställningsskytte på programmet, där det blev två inviduella medlajer till västmanland. I JSM-klassen sköt Agnes 188 i grundomgången och låg därmed trea in i finalen. Efter ett fint ståskytte hade hon skjutit upp sig till delad förstaplats inför sista skottet. Där avlossade hon en 9,5 med då motståndaren sökt en tia, blev det ett silver. Tillsammans med klubbkamraten Oscar Wässman blev det även ett lagsilver samt ett förbundsbrons tillsammans med systern och västeråsaren Kevin Arnmark.

Den andra indivuella medaljen kom i RM-klassen där Alexandra Klåvus också sköt upp sig till delad förstaplats, men här behövdes särskjutnig för att skilja skyttarna åt. Efter att två skott var skjuta var det sista särskjutningsskottet fortfarande av betydelse. Alexadra skjuter ofta snabba skott, men väntade med att ta upp bössan i sista skottet tills motståndaren hade tryckt av. Då tog Alexandra upp geväret och avfyrade sitt skott. Oavsett om det var för att psyka motståndaren eller hennes egna nerver var det en bra taktik, för det hela slutade med en guldpeng. 

Nästa år går JSM i Ramselefors sista helgen i Augusti. Vi hoppas på lika fina framgångar då. 

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449