Hoppa till sidans innehåll
Korthållscup 2015

Korthållscupen blev en rysare

07 AUG 2015 08:08
På onsdagskvällen den femte Augusti samlades fyra av förbundets klubbar för att göra upp om de två kvalplatserna som skulle ta klubben vidare till regionsfinalen i korthållscupen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09

Redan innan skjutningen började skapade hemmalaget Västerås lite spänning med att glömma ett slutstycke, så det blev att i ilande fart ta sig hem och hämta. Men som tur var fanns slutstycket på plats igen, precis innan start.

Efter att grundomgången var skjuten låg Björkstas båda lag i topp. Men på tredje och fjärdeplatsen följde Arboga och Skultuna tätt efter. Inte heller blev det mindre spännande av att både Skultuna och Arboga knappade in i finalen tills att enbart två poäng skiljde de tre lagen åt.

I sista skottet var det ändå Arboga som drog det längsta strået i och med att Magnus Sträng satt en tia i sista ståendeskottet samt att liggskyttarna, Emma Edstam på kudde och Magnus Frödell i rem, i Arboga laget också stod pall för nerverna och sköt var sitt skott mitt i prick.

På slutresultatet 973 kom de därmed upp i samma poäng som Björksta2, men med slagkraft underifrån går de om och seglar upp till andraplaceringen. Ohotade på förstaplatsen vann till slut Björksta1 bestående av Malin Svedberg på kudde, Ludwig Wässman i rem samt Agnes Svedberg i ställningar. Vinnarresultatet summerades till 1009, vilket troligtvis är både ban- och klubbrekord. Resultatet går att jämföra med lagets resultat från riksfinalen förra året, där slutsiffran blev strax över 1008, och där räknat med decimaler i finalen.

Trotts att arrangörerna i Enköping först missat att de stod värdar för regionsfinalen har de nu sett till att regionsfinalen hålls på lördag den 8/8. Vi får hålla tummarna och hoppas att det går vägen även där för förbundets representanter. Heja heja!

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449