Hoppa till sidans innehåll

Korthållscupen distriktsomgång 2017

16 AUG 2017 13:39
5 lag gjorde upp om de 2 platserna till nästa omgång av Korthållscupen. Arboga, Björksta och Västerås fanns representerade.
  • Skapad: 16 AUG 2017 13:39

Precis som tidigare år avgjordes distriktsomgången i korthållscupen på en vardagskväll på Stockkumlabanan. I år kom det fem lag till start från tre olika föreningar. Lagmixen gjorde tävlingen mycket jämn och alla lag hade en chans att vinna, vilket är exakt hur en bra tävling ska vara.

Två av dessa lag går vidare direkt till nästa omgång, som även den avgörs på Stockkumla, den 3 september.  Dessa två lag blev ett Björkstalag och ett Arbogalag. Efter grundomgången ledde Arbogas lag med ynka en poäng inför finalomgången, där Björksta gick om och vann på totalt 991 poäng, före Arbogas 988. I Björkstalaget hittade vi Frida Björklund på kudde och systrarna Svedberg i rem och ställningar. I Arbogas lag sköt Sebastian Lennrud kudde, Sofie Wetter rem och Ida Losbjer stod för ställningsskyttet.

Även på tredjeplatsen var det jämt. När finalomgången var skjuten konstaterades att Björkstas lag A och Västerås lag hade exakt samma totalpoäng. Vid lika resultat avgör poängen i finalomgången, där björkstaskyttarna tillsammans hade några poäng extra.

Hur blev då resultaten i de respektive klasserna? I kuddklassen segrade Amelia Pettersson från Björksta efter fina 195 poäng i grundomgången, och därefter 145 poäng i finalen. Samma totalpoäng hade Arbogaskytten Sofie Wetter som vann remklassen. Vinsten i ställningsklassen plockades hem av en nöjd Västeråsskytt. Filip Andersson var bäst i grundomgången på sina 187 poäng och hade därefter fina 140 poäng i finalen.

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449