Hoppa till sidans innehåll

Korthållsstafetten 2018

27 MAJ 2018 22:06
Premiären för den nya tävlingen korthållsstafetten blev en jämn match där enbart enstaka poäng skilde mellan lagen.
  • Skapad: 27 MAJ 2018 22:06

Söndagen den 27 Maj avgjordes Västmanlands första tävling i korthållsstafetten. Tävlingen är inspirerad av Brommastafetten, fast omgjord för att passa korthållsskytte istället för 300m. Varje förening har med fyra skyttar: tre liggskyttar varav minst en rem och en ställningsskytt.

Dagen till ära hade fyra stycken föreningar fått ihop var sitt lag. Solen sken över banan i Skultuna och både nykomlingar och veteraner fanns att hitta i startfältet. Tävlingen blev en jämn och spännande match från början till slut. Efter tre serier i första laget hade alla skyttar samma poäng, och när laget var färdigskjutet skilde enbart fem poäng mellan första och sistaplatsen.

Inför andra laget fick skyttarna starta i den ordning lagkamraten i första lagen skjutit. Så ledande Skultuna på bana ett, Sala på bana två och så vidare. Efter att andra laget hade skjutit klart var ställningen i toppen oförändrad, men Västerås hade skjutit sig förbi Björksta och låg nu på tredjeplatsen.

Efter att tredje och sista liggskytten hade skjutit var det delat ledning mellan Björksta och Sala, och det skilje enbart ett respektive fyra poäng ner till Skultuna och Västerås. I ställningsskyttet säkrades segern i ståendeserien där Björkstalaget drog ifrån med tio poäng och Västerås sköt upp sig på en andraplats. Det totala slutresultatet blev för Björksta 938 poäng, Västerås 923 poäng, Sala 917 poäng och Skultuna 912 poäng.

För att ta hem vandringspriset krävs dock tre inteckningar mässingsvasen. Så nästa år kommer en ny tävling, som även den är planerad att gå i Skultuna (eftersom Björkstas bana förhoppningsvis kommer bli för liten). Vi ses då!

Bildtext: Björkstas lagmedlemmar Agathon, Erik, Agnes och Malin

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449