Hoppa till sidans innehåll

Många fullträffar i grusgropen i Sala

19 SEP 2018 16:43
Sala skyttegilles bjöd under lördagen in till en trevlig korthållfältskjutning i grusgropen längs vägen mellan Tomta och Sätrabrunn.
  • Skapad: 19 SEP 2018 16:43

Förutom korthållfältskjutning så används grusgropen även av Sätra IF som en längd-skidanläggning, och för året har de även investerat i en asfalterad bana för rullskidsåkning, så vem vet, nästa år kanske det blir skidfältskjutning här.
Enligt förhandsprognoserna kunde det vara risk för lite regn, men regnet höll sig dessbättre borta, istället fick vi en mulen morgon som senare övergick i en klarblå himmel. Vindarna i grusgropar är ofta lite opålitliga, de snurrar ofta runt, så många gånger vet man inte om de kommer från höger eller vänster, eller kommer de kanske till och med rakt bakifrån? Så var det idag också, vilket tidvis skapade en viss osäkerhet.
Hans Eriksson hade som vanligt lagt en mycket trevlig stig med avstånd mellan 51 meter till en T5 V, och upp till 90 meter för en C10 på de sex första stationerna som ingår i Upplandsserien. Dagens svåraste mål var det första, en Tunna K på 81 meter med 4,3 träff i genomsnitt, och det lättaste var andra stationen, en S 5 H på 66 meter, med 5,5 träff i genomsnitt.
Även om vindarna kunde ställa till lite problem, var det hela fem skyttar som sköt fullt, 36 träff; Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, Bo Wiqvist, Eskilstuna, Leif Hedlund, Skultuna, samt kikarskyttarna Åke Gustavsson, Almunge-Länna och Mikhail Stråldal, Örsundsbro.

I Upplandsserien räknas de fem bästa tävlingarna, och eftersom det här var årets sjätte deltävling så får de som har skjutit alla deltävling nu räkna bort sitt sämsta resultat.
Bland juniorerna leder Isak Johansson-Hede, Sala, med 117 poäng.
Bland seniorerna behåller Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, ledningen nu med 166 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, 152 poäng, samt Johan Nilsson, Almunge-Länna, och Roger Adermark, Österhaninge, båda med 146 poäng.
Bland veteranerna har Hans Hägglund, Skultuna, övertagit ledningen med 171 poäng, före Bo Wiqvist, Eskilstuna, och Arne Korsbäck, Skultuna, båda med 163 poäng.
Bland kikarskyttarna går Mikhail Stråldal, Örsundsbro, upp i täten med 102 poäng, före Ann-Sofie Widfors, Haraker, 87 poäng, och Åke Gustavsson, Almunge-Länna, 72 poäng.

Nästa deltävling i serien blir nu på söndag, med anmälan i Brogården, cirka en mil nordost om Norrtälje. Det ska bli trevligt att komma till en, för Upplandsserien, ny tävlingsplats med Roslagsbro-Vätö skytteförening som arrangör.

Välkomna!!

180918
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Jan Norlander
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449