Hoppa till sidans innehåll

Nationella Korthålls-SM i Ramselefors

10 JUL 2019 15:16
Truppen från Västmanland var liten men naggande god, det blev många medaljer med hem från Ramselefors. Flera stycken i guld!
  • Uppdaterad: 10 JUL 2019 15:16

Det var 8 tappra skyttar som tog sig den långa vägen upp till tallskogarna kring Ramselefors skjutbana i Västerbotten. Tre stycken från Björksta och fem från Västerås. Några var vana veteraner och andra gjorde sin absolut första SM-tävling.

Dagarna före SM genomfördes de lokala tävlingarna Björkskottet och Tavelträffen. Där värmde Alf Selin (Björksta), Malin Svedberg (Björksta) och Kevin Arnmark (Västerås) upp inför SM genom att skjuta till sig varsin guldmedalj. Alf och Malin på Björkskottets fälttävling i Veteran Liggande respektive Juniorer med Knästående. Kevin segrade på Björkskottets Banskyttetävling 6,5mm ställningar i den gemensamma senior- och veteranklassen. Under dessa dagar så gjorde Josefin Magnusson (Västerås) deput på tävling i både 6,5mm och korthåll fält. I det sistnämnda placerade hon sig på en imponerande fjärdeplats i klassen Juniorer med Knästående. Även Gustaf Pettersson (Västerås) gjorde en bra fältrunda och landade i toppskiktet på en sjätteplats i klassen Seniorer med Knästående.

Själva SM-tävlingarna inleddes med medaljregn över Västmanland. Filip Andersson (Västerås) tog hem segern i liggandetävlingen efter ett stabilt skytte trots bitande kyla och byig vind. Hack i häl följde Malin som landade på silverplatsen. Bland föreningslagen hamnade Björksta i topp i år igen, tätt följda av Västerås som kom tvåa. Bland förbunden segrade Västmanland!

Eftersom det knappt blir mörkt såhär långt norrut så genomfördes fälttävlingen på kvällen samma dag som liggandetävlingen. Här gjorde även Sofia Magnusson (Västerås) deput med sin första fälttävling. Här hade vi dock tyvärr inga Västmanlänningar i topp.

Dag två var det dags för ställningstävling i ett mycket varmare och behagligare väder med strålande sol och inte alls lika mycket vind. Efter grundomgången hade vi här Filip på delad förstaplats och Agnes Svedberg (Björksta) tätt efter på fjärde plats inför finalen. Det var en spännande final och riktigt tätt i resultaten. Till slut efter ett nervöst sista skott så landade Agnes på andra plats och Filip på tredje och säkrade därmed ytterligare två medaljer till Västmanland. Bland föreningarna knep Västerås åt sig andraplatsen. Tyvärr var vi en deltagare kort i ställningarna för att få ihop ett förbundslag, vi hoppas på fler deltagare från länet nästa år då SM går i Skåne!

Skribent: Filip Andersson
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449