Hoppa till sidans innehåll

Regionfinal i Korthållscupen

06 SEP 2016 22:29
Dagen till ära hade jag satt på mig nya strumpor, ljusrosa med en stor ko på. Det var nämligen dags för regionfinalen i korthållscupen, som i år avgjordes på Hugelstabanan i Eskilstuna.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Åtta lag var på plats i förhoppningen om att vara bland de två som går vidare till riksfinalen.

Lagen blev i både finalen och grundomgången uppdelade i två skjutlag, liggskyttar för sig och ställningsskyttar för sig. Vilket jag själv valde att se som en ypperlig förberedelse inför riksfinalen där det är samma koncept som gäller. Efter att liggskyttarna skjutit klart var det som vanligt tajt i tabellen. Liggskyttarna i mitt lag var dock nöjda med sin insats, och det är alltid en lovande början. I högtalarna ropades det ut att vårat lag var med i toppen, med Vaksala hack i häl.

I mitt eget skytte började jag med att skjuta en bra ligg. Ställningen var perfekt och skotten träffade tian. Stå var väl godkänt, men tyvärr tappade jag några poäng i knä. Andra kanske skulle säga att det var tur, för med ens blev tävlingen mer spännande. Både jag och William från Vaksala sköt båda 189 poäng, och skillnaden mellan lagen från grundomgången kvarstod.

Snabbt därefter var det återigen dags för liggskyttarna på banan. Och där förtjänar helt klart Malin ett grattis efter att ha skjutit 149 poäng, varav sista skottet var en 9,9, vilket Malin efteråt kommenterade med "Det var vinden. Jag visste att den skulle sitta där." Men fjorton av femton tior är riktigt bra. "Vi hade tur, för nästan varje gången han sa 'Osäkra' slutade det att blåsa." berättade Malin efteråt, som ofta är snabb på avtryckaren.

Därefter var det dags för mig att göra samma sak som Malin. Det blev..... Inte exakt samma resultat. Men det tajtade till spänningen och inför sista skottet ledde Vaksala med en poäng före oss i Björksta. Ett ynka poäng. Och jag var fullt medveten om att om jag sköt en tia hade vi alla möjligheter att vinna.

Efter att ha haft fullt fokus på skottet satt den även där. Tian. 10,2. Däremot sköt även William en tia, vilket gav Vaksala vinsten med ett ynka poäng. Men det var ett välförtjänt poäng. Och skam den som ger sig. Den poängen tar vi igen i riksfinalen sen!

För Götlundas del var det varken toppen eller botten resultat. Men tyvärr räckte inte den sammanlagda poängen till att gå vidare. Jag hörde efter finalskjutningen Magnus säga att "Sen blåser det ju, och då vet man ju inte om man ska skruva eller inte." För Emmas del blev det sista korthållet för säsongen. Nu väntar en höst, vinter, vår med fullt fokus på luftgeväret. För även om Götlunda inte gick vidare härifrån så har de tagit sig hit. Och det bör de absolut stäcka på sig lite extra för.

Agnes Svedberg

Resultat

Skribent: Jan Norlander
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449