Hoppa till sidans innehåll

Regionsfinalen Skyttiaden 2016/2017

05 FEB 2017 21:33
Lördagen den fjärde februari var det återigen dags för den årliga trängseln i Munktellarenan. Det var dags för regionsomgången i Skyttiaden, kanske den tuffaste tävlingen på året.
  • Skapad: 05 FEB 2017 21:33

De flesta västmanlänningar som sköt Skyttiaden hade tur att få skjuta i första laget klockan tio då källarlokalen i Munktellarenan ännu inte svämmat över med folk. Det gällde att vara där i god tid för att hinna med vapenkontrolllen innan skjutningen skulle börja.

Som alla vet är denna del av Skyttiaden en smal flaskhals att ta sig igenom. De åtta distrikten som deltar i region Öst har alla duktiga skyttar som vill vara med och fajtas om de fem direktplatserna till final. Bland västmanlands skyttar var det åtta stycken som tog en direktplats genom att hamna i topp fem i resultatlistan.

I yngsta klassen, LSi11, gick Björkstaskytten Emil Burström och Hebyskytten Lea Johansson vidare på placering. I L13 knep Björkstaskytten Einar Nillsson en tredjeplats med sina 396,4 poäng, som dessutom sköts med hans numera helt egna gevär. I L15-klassen var det två skyttar som gick vidare. Det var det Alexaner Pöls-Hyvärinen från Fagersta och Malin Svedberg från Björksta. Ensam att gå vidare på placering i L17 klassen var Oscar Wässman från Björksta med sina 407,3 poäng. Till sist hade vi även två skyttar vidare i L21 klassen. Filip Andersson från Västerås med 393,2 poäng och Ida Losbjer från Arboga med 389,9.

Som tidigare år finns det även extraplatser där man kvalar vidare på resultat. Dessa finalbiljetter gick en hel drös till Västmanland. För att kolla om just du åker till Sörabyhallen i Rottne samt hitta starttider för de olika klasserna, gå in på http://www.marksskyttecenter.se/

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449