Hoppa till sidans innehåll

Regionsfinal i Skyttiaden

06 FEB 2016 23:10
Vindeln. Västerbotten, 5000 invånare, 271:a största kommun, 70,5 mil norrut, minst 8 timmars restid. Målet för alla de 280 personer som befann sig i Munktellarenan i Eskilstuna den sjätte februari då regionsfinalen i Skyttiaden avgjordes.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Regionsfinalen i öst-delen av landet är som vanligt den tuffaste med de högsta resultaten av alla regioner på grund av det stora deltagarantalet. Åtta förbund är med i Region Öst, vilket kan jämföras med hälften så många i övriga regioner.  Av 40 startande blir enbart fem i varje klass direktkvalificerade till Riksfinalen som i år går av stapeln i Vindeln. Därefter finns  även åtta Wildcard i varje klass. Dessa delas ut med utgångspunkt i resultaten för alla skyttar i alla fyra regioner, så det är inte självklart att man går vidare på dem.

Västmanlands skyttar gjorde dock bra ifrån sig trots tufft motstånd. Redan i den lägsta klassen L11 hittar vi ett välbekant namn, nämligen Lea Johannsson, som hamnade på en femteplats efter att ha skjutit 414,3 poäng. Endast en tiondel bakom Lea på en sjätteplats kom Arbogaskytten Emmy Lennrud. Ett resultat som sannolikt ger ett Wildcard till finalen.

I klassen över, L13, fanns på bronsplats Frida Björklund från Björksta med resultatet 422,4 poäng. I remklassen blev det en fjärdeplats för Arbogaskytten Emma Holmer som sköt 413,3 poäng. I L15stå gick två skyttar från Västmanland vidare. Först Axel Ström från Björksta som tog en bronsmedalj  med 391,9 och två placeringar bakom honom på 390,5 poäng kom Kilaskytten Elin Myrberg.

I de äldre ståklasserna gick det vidare västmanlandsskyttar i både L20 och L17. L17 bjöd på en femteplats då Matilda Månsson från Virsbo sköt 400,3 poäng. Vann klassen gjorde Fagerstaskytten Josefine Lindfors med 408,8 poäng. Högst upp på vinstpallen i L20 hittade vi även där en Fagerstaskytt, nämligen Alexander Lindfors på 408,2. Placeringen bakom honom knep Björkstaskytten Ludwig Wässman på 407,6 poäng. Och sist, men inte minst, gick även Agnes Svedberg vidare i L20, med 406 poäng, vilket gav en fjärdeplats.

Så, alla ovanstående nämnda namn, har med goda skyttekunskaper tagit sig till målet med dagen: riksfinalen i Vindeln. Vill man läsa mer om hur helgen i Vindeln ser ut kan man läsa mer på följande länk:ac-skytte.com under kommande tävlingar, Skyttiadens Riksfinal. Vi ses i Vindeln!

Resultatlista

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449