Hoppa till sidans innehåll
Foto: Filip Andersson

Regionsomgången i KH-cupen

06 SEP 2017 11:59
Årets regionomgång i KH-cupen avgjordes i år på hemmaplan. Två lag var med från Västmanland och gjorde en bra insats, och fick dessutom sin dagliga dos av höstkyla.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

I årets regionomgång hade våra två västmanlandslag hemmabana då tävlingen avgjordes på Stockkumla i Västerås. Tävlingen var över på ett par timmar, och det tavelproblem som dök upp hanterades på ett smidigt vis och tävlingen kunde fortgå. De två lagen från Västmanland kom från Arboga respektive Björksta. Efter att alla skott var skjuta slutade lagen på tredje respektive fjärdeplats, och åkte därmed ur korthållscupen för i år. Vidare till nästa omgång blev istället Vaksala och Bromma-Solna.

Trotts att den gemensamma laginsatsen inte räckte till att gå vidare sköt flera skyttar bra inviduellt. Agnes Svedberg från Björksta hade delad ledning i ställningsklassen efter grundomgången och lagkamraten Malin Svedberg hamnade på förstaplats i remklassen tillsammans med Sofie Wetter som båda hade totalt 342 poäng. Wetter hade därmed också grundomgångens högsta resultat, på 198 poäng.  

Nästa år hoppas vi att Västmanland tar de där sista poängerna för att ta sig ända till final. En påminnelse till samtliga deltagare till nästa år är dock att september är en höstmånad, vilket innebär att en extra tröja plus vantar och mössa inte sitter fel…. 

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449