Hoppa till sidans innehåll

SM & JSM Luftgevär 2017

22 MAR 2017 17:22
Passa på och var stolt över att du är västmanlandsskytt, för på helgens SM var det en bra helg för länets skyttar uppe i Vindeln.
  • Skapad: 22 MAR 2017 17:22

För de som var på Riksfinalen i Skyttiaden förra året kommer kanske ihåg hur banan uppe i Vindeln ser ut. Föreställ dig att det står åtta herrjuniorer på var sin banan och ska till att skjuta final. Korntunneln rör sig i takt med pulsslagen, men det är ändå ledarna och förälrarna som är nervösast. De sitter bakom och vet knappt vart de ska titta. 

På en av de där banorna står Fagerstaskytten Felix Gäfvert. Han kom på femteplats efter grundomgången efter att ha skjuitit fina 608,9 poäng. I finalen klättrade han dock ytterligare och tog hem ett JSM-brons.

Med i samma final fanns även Oscar Wässman från Björksta efter att ha skjutit 616,8 i grundomgången. Han slutade denna dag på en femteplats. Dagen efter  i seniorernas tävling höll dock nerverna bättre. Efter en tredjeplats i grundomgången på 618,8 blev det en bronspeng i seniorklassen för Wässman. Även Felix sköt bra denna dag, 610,1 poäng, vilket enbart var 0,8 från final.

Då de ovan nämnda skyttarna även var med i var sitt lag blev det lite lagmedaljer för länet. Felix och klubbkamraten Alexander tog JSM-silver. Guldpengen gick till Björksta med Oscar och Axel i laget. Dagen efter fick Björksta ytterligare en lagmedalj via Oscar och Einar som hamnade på tredjeplats.  

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449