Hoppa till sidans innehåll

SM Korthåll i Kristianstad

27 JUL 2016 22:23
Nu under vecka trettio hålls den så kallade SM-veckan, i år nere i Kristianstad. Under veckans första tre dagar har de nationella grenarna avgjorts, dock utan medaljer för Västmanlands del.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

En finalplats blev det däremot på tisdagen då det var liggande skytte som stod på agendan. Västeråsskytten Calle Lennkvist knep sistaplatsen i finalfältet med sina 193 poäng. Detta trots att han inte har tränat någonting med korthållsbössan på ett par år, med undantag för ett genrep i helgen innan avfärden söderut. I finalen klättrade han sedan en placering och slutade på en tjugioandraplats.
Emma Holmer från Arboga kommenterade efter sin skjutning i 15-klassen att "Jag skulle vänta ut vinden, men det gick ju inte..."  Det hela är en bra beskrivning av hur svårskjuten banan var med tanke på vinden som många skyttar hade problem med. Dessutom skilde det lite beroende på vilken bana du sköt på. De skyttar som låg i början på banan hade överlag både bättre resultat och träffbilder än de som sköt på banor med högre nummer.
Under lördagen fick vi även lära oss hur man snabbast samlar så många föreningar från Västmanland som möjligt på samma ställe. I högtalarna ropades ut att någon skytt från Västmanland skulle gå till sekretariatet. Några minuter senare stod tre av fyra klubbar från Västmanland respresterade i sekretariatet för att försöka få ordning på det lag som behövde stuvas om.  Så kanske en metod att ha i bakhuvudet till nästa årsmöte?*  
Kuriosa:
•    Kevin från Västerås fastnade på bild under fältskjutningen, de hittas på gevärssektionens hemsida.
•    Det var varmt, 28 grader, på måndagen och även de som sköt i första laget på morgonen svettades i skyttekläderna. Blev som tur var mer mulet väder på Tisdag och Onsdag, så att fältskyttarna inte fick solsting.  
•    Det dammar. Sitter man ute och läser blir man tvungen att borsta bort sandkornen från boken med jämna mellanrum då minsta vindpust får små korn att virvla upp i luften och landa på alla tänkbara ytor.
•    Ett bra arrangemang! Dessa tre dagar har flutit på bra. Snyggt också med mycket lokal media på plats. Googla "SM-veckan gevär Kristiansstad" så får ni se!
*Skämt åsido. Västmanland brukar ha de flesta föreningarna representerade på distriktets årsmöte, så stor eloge för det.

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449