Hoppa till sidans innehåll

Sportlovsläger i Strömsund

08 MAR 2016 23:22
Under vecka nio var det en hel drös med skyttar från fem olika föreningar i Västmanland som åkte hela vägen upp till Strömsund för att vara med på ett femdagarsläger under sportlovet. Redan på Söndagen var det några som kom upp för att skjuta dubbeltestet som Strömsund anordnade, som en smygstart till den vecka som skulle komma.
  • Skapad: 08 MAR 2016 23:22

Dagarna började med frukost kl åtta på morgonen, för att efter en kortare promenad till skjutbanan dra igång förmiddagspasset klockan nio. Förmiddagspassen bestod av för 30-60 minuters teori, varav man sedan får två timmars skjuttid på sig att omvandla teorin i praktiken med hjälp av exempelvis olika typer av övningar.

Efter att varje förmiddagspass avslutats med en minitävling, exempelvis den som skjuter närmast 9,8, var det ombyte för att gå till skolan och käka lunch. Fram till att eftermiddagspasset skulle dra igång blev det snack, kortspel och eventuellt en chans att ta en tupplur om man varit uppe för länge kvällen innan.  

Eftermiddagspassen började för det mesta, precis som på morgonen, med ett kortare teoripass för att sedan bli omsatta i praktik. Två av dagarna blev det dock lite annorlunda då det sköts två olika tävlingar. En vanlig 40-skottsserie med sportregler och en discoskjutning där man sköt i lag (två personer på en tavla) och kvalade vidare till enbart ett lag återstod. Vinnarna belönades med var sin kexchoklad!

Då man för att bli en bra skytt även behöver en bra grundfysik hölls tre fyspass under veckan. På tisdagskvällen var det spökboll som gällde, Onsdag skridskor och Torsdagen bjöd på innebandy. Efter att ha tränat blev det återigen mat, vilket ofta behövdes efter att ha gjort av med en massa energi på eftermiddagen.

Kvällarna tillbringades på lite olika vis. Vissa valde att lägga ytterligare lite tid nere i skjuthallen och se till att få lite extra träning. Andra spenderade kvällarna med att se på skräckfilm, då det är svårt att efter fyra timmars skytte på dagen har koncentration över för ytterligare ett pass.

Alla de västmanlänningar som var där har i alla fall fått med sig en drös med kunskap hem, så ställ frågor! Vilka övningar lärde ni er? Hur ska man egentligen stå när man skjuter stå? Hur ska man tänka vid tävling? Och vad var nolläge nu igen? Utnyttja varandra och hjälp åt att bli bättre. Om inte annat kommer ni har roligare på banan då!

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449