Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Lindfors Västmanlands juniorlag tog en bronsmedalj

Svenska Mästerskapen luftgevär i Trollhättan

03 NOV 2014 22:20
Första helgen i november då resten av landet firar allhelgona och tänder ljus på gravarna samlas landets skyttar i en sporthall i Trollhättan för att få se talanger lysa av glädje efter att ha gjort ett bra resultat på SM.
  • Skapad: 03 NOV 2014 22:20

En av dem som lyckades bäst var Mattias Persson från Björksta som vann Senior Sim klassen efter en final med ett snitt på över 10,6. Dessutom blev det ett nytt svenskt rekord: 425,7 poäng. Det blev en ohotad seger med nära fyra poängs marginal ner till tvåan.

Nästa skytt gladde sig över att inte bara fått med sig en medalj hem, utav lyckades skjuta till sig inte mindre än tre brons. Nathalie Hyytiäinen från Virsbo fick gå upp på pallen i både Junior- och Seniorklassen.

 

I juniorklassen sköt Hyytiäinen 391 poäng i grundomgången och tog hem tredjeplatsen i final efter att fått byta bana på grund av problem med markeringen. I seniorklassen var det fyra skyttar som följdes åt. Det var mycket jämnt och skyttarna bytte placering i varje skott.  Efter sista finalskottet stod det dock klart att Virsboskytten kunde plocka hem bronsmedaljen även här.

 

Det sista bronset tog Nathalie hem tillsammans med Agnes Svedberg från Björksta och Fagerstaskyttarna Mathilda Månsson, Josefin Lindfors och Alexander Lindfors. De utgjorde tillsammans ett lag i distriktstävlingen. 1904 poäng blev den gemensamma poäng som räckte till en pallplats. 

 

Sammanfattningsvis kan Västmanlands skyttar åka hem leende. Den femtimmar långa resan hem blir med ens en aning ljusare.

Resultat från SM under fliken Resultat.

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449