Hoppa till sidans innehåll

Sweden GP i Sävsjö

10 APR 2017 20:46
Allt fler av Västmanlands skyttar börjar skjuta sportskytte, och i helgen var det dags för Grand Prix i Sävsjö där föreningarna Björksta, Virsbo och Arboga fanns representerade.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 16:16

Tävlingarna började under fredagen med korthåll för herrar och herrjuniorer. Oscar Wässman från Björksta sköt 608,7 vilket gav en sjundeplats, vilket även var den placering han fick efter finalen. Oscar sköt även ställningsmatchen på 3x40 dagen efter och fick då ihop 1135. Likt gårdagen hamnade Oscar på samma plats i finalen som grundomgången: en fjärdeplats. 

Senare på eftermiddagen sköts även herrarnas 3x40 där Björkstaskytten Ludwig Wässman sköt 1150 poäng och slutade på tredjeplatsen efter grundomgången. I finalen senare under kvällen ledde han efter knästående och liggande, men fick ge vika för Madsen och slutade därmed på en välförtjänt andraplats. 

Under tiden det pangades korthåll i denna delen av huset sköts det luft i den andra. Finalen i damklassen innehöll både Ida Losbjer från Arboga samt Virsboskytten Nathalie Hyytiäinen. Nathalie slutade sjua och Ida sexa. 

Finaler blev det även under söndagen. I Luften gick båda kusinerna Wässman till var sin final. Oscar kom tvåa i grundomgången med 615,9 poäng, men när man börjar om i finalen kan allt hända, och han slutade där sexa. Ludwig var trea i grundomgången, men slutade på andraplats i finalen, även denna gång efter Marcus Madsen.  

På korthållsbanan sköts det både liggande och ställningar på söndagen. Tidigt på morgonen började damjuniorerna med 60-ligg, där Björkstaskytten Agnes hamnade på en andraplats. I ställningskyttet blev det dock en förstaplats på 566 poäng, och därefter en final. I finalen sköt hon bra i både knä och ligg, och efter en hyfsad stå slutade hon på 450,6 poäng och vann därmed med ett nytt svenskt rekord i en damjuniorfinal. 
Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449