Hoppa till sidans innehåll

Träffvänlig fältskjutning i Frösunda

11 OKT 2018 21:22
Årets näst sista deltävling i Upplandsserien, som arrangerades av Frösunda skytteförening, blev en träffvänlig historia.
  • Skapad: 11 OKT 2018 21:22

Totalt fem skyttar hade fullt, och sex skyttar tappade bara ett skott, på de sex första stationerna som ingår i Upplandsserien. Totalt omfattade tävlingen annars sju stationer, eftersom den var både kretsmästerskap och förbundsmästerskap för Stockholmsskyttarna. Men de som hade fullt på sex stationer var: Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, Margareta Ottoson, Bromma-Solna, Jörgen Pettersson, Örsundsbro, samt kikarskyttarna Mikhail Stråldal, Örsundsbro och Mattias Lagebäck, Almunge-Länna.
Som vanligt låg inskjutningen och de första målen inne på Björkvallens idrottsplats, och de tre sista målen var planerade till andra sidan av vägen. Men på fredag eftermiddagen dök det plötsligt upp en grävmaskin som på lördagen hade tänkt sig att gräva ur diken rakt i den planerade skjutriktningen. Akut fick arrangörerna nu lov att planera om de tre sista målen, men som tur var fanns det en möjlighet att flytta dem några hundra meter norrut istället. Det blev en mycket bra lösning det också.

Sammanlagt i Upplandsserien inför den sista omgången leder Isak Johansson-Hede, Sala bland juniorerna med 117 poäng, före Malin Häll, Frösunda, 31 poäng.
Bland seniorerna är ställningen oförändrad med Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, i topp med 168 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, och Mikael Brunell, Mariefred-Kärnbo, båda med 161 poäng.
Veteranklassen toppas av Hans Hägglund, Skultuna, med 177 poäng, före Jörgen Pettersson, Örsundsbro, 174 poäng, och Christer Jansson, Rasbo, 168 poäng.
I kikarklassen leder fortfarande Mikhail Stråldal, Örsundsbro, med 172 poäng, före Åke Gustavsson, Almunge-Länna, 137 poäng, och Stefan Johansson, Huddinge Jaktvårdsförening, med 131 poäng.

Årets sista deltävling i Upplandsserien blir nu på lördag med Trosa-Vagnhärads skytteförening som arrangör.
Anmälan blir vid Trosaland Skyttecenter mellan kl 10-11.

Välkomna!!

181010
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Filip Andersson
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449