Hoppa till sidans innehåll

Två gamla rävar och en nykomling behärskade vindarna bäst i Rasbo's KH fält

15 JUN 2011 07:07
Vid söndagens korthåll-fältskjutning i Rasbo ställdes stora krav på att både sidskruven och höjdratten ställdes in rätt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:36

 Efter en lugn inledning inne bland träden med en T7 på 64 meter, var andra stationen en L20 på 101 meter ute på mer öppna marker. På den höga liggplatsen med rak sidvind, där liggmattorna nästan ville blåsa bort, gällde det verkligen att ha rätt känsla för antalet sidlnäpp. Nästa stations C4 på endast 41 meter, ställde inte till några större problem, här hann vinden inte påverka kulan så mycket. Även fjärde stationens S4 H på 58 meter var förhållandevis enkel, trots knästående skjutställning för de högre klasserna. På den femte stationens B9 på relativt korta 75 meter, satt de flesta bommarna över figuren. Detsamma gällde även den sista, sjätte stationen, men här ställde även sidvinden till problem. Här var det något ovanliga målet en korthållstavla på 88 meter. Målet var även ett insatsmål med poängräkning.
Totalt var det bara tre skyttar som kom över 30 träff. Bäst lyckades Bo Wiqvist, BW Shooters med 36 träff, före Hans Hägglund, Skultuna, och Erika Jansson, Rasbo, båda med 35 träff. Bland juniorerna lyckades Louise Engdahl, Botkyrka, bäst med totalt 30 träff.

I Upplandsserien innebär det att Patrik Andersson leder bland juniorerna med 127 träff, före Mikael Lundell, båda Rasbo, med 103 träff.
Bland seniorerna behåller Erika Jansson, Rasbo, förstaplatsen med 156 träff, före Ann-Sofi Wendle, Almunge-Länna, 141 träff, och Hans Hägglund, Skultuna, med 135 träff.
Bland veteranerna toppar Ivan Andersson, Norrskedika-Forsmark, med 161 träff, före Christer Jansson, Rasbo, 158 träff, och Alf Wendle, Almunge-Länna, med 146 träff.

Det här var den sista tävlingen i Upplandsserien före sommarupphållet.
Serien har nu kommit halvvägs med fem tävlingar avklarade och fem som återstår. Eftersom det är de fem bästa tävlingarna som räknas i Upplandsserien, så kommer de som har varit med alla gånger, nu att få räkna bort sin sämsta tävling, medan den som ännu inte har skjutit fem tävlingar får räkna hela sitt nya resultat. Det kommer att innebära möjlighet till större omkastningar i den totala sammanställningen.
Det kan till och med innebära att den som ännu inte har skjutit någon enda tävling, med fem bra resultat, skulle kunna slå sig ända upp till toppen.

Efter sommaren blir det en intensiv inledning med tävlingar både lördag och söndag, den 27 och 28 augusti, i Ultuna och Almunge, och söndagen efter i Haraker.

Välkomna då!

110614,
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Resultatlista Upplandsserien efter 5 omgångar

Skribent: Christer Jansson

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449