Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands framgångar på hemmaplan

06 NOV 2019 20:02
I helgen avgjorde Nationella SM, där ena tävlingsorten var Fagersta. Västmanland var såklart representerade vilket gav fin utdelning.
  • Skapad: 06 NOV 2019 20:02

Virsbo som var arrangör hade fått ihop ett bra arrangemang där man använde sig av gympasalen för livevisning, anmälan och vapenkontroll samt försäljare och omklädningsutrymme.

Under Lördagen var det stående som gällde. I seniorklassen sköt Ludwig Wässman från Björksta, högsta grundomgångsresultat för dagen på 398 poäng. Ett poäng bakom låg Josefin Lindfors från Virsbo med  397 poäng.  Efter finalen slutade Ludwig trea, Josefin sexa och Alexander Pösl-Hyvärinen från Fagersta som också kom med i finalen slutade nio.

I juniorklassen återfinner vi Josefin i toppen efter både grundomgången och finalomgången.
Även Alexander finns med på elfteplats efter finalen och Salaskytten Elin Myrberg sköt till sig en åttondeplats i slutgiltiga resultatlistan.

I veteranklassen fanns en Västmanlandsskytt med i finalen i form av Håkan Persson från Björksta. Han låg på tredjeplats in till finalen, men klättrade där upp en placering till andraplatsen.

Distriktslaget vann guldet i både senior och juniorklassen och Björkstas föreningslag finns med på en silverplats i senior och Fagerstas föreningslag på en silverplats i juniorklassen.

Söndagen ägnades åt sittande skytte. I seniorklassen sköt Virsbos Anna Carin Hauki Karmunen nytt personligt rekord i grundomgången med totalt 424,3 poäng, och gick sen och vann hela finalen! Med i finalen fanns även från Västmanlands sida Västeråsskytten Filip Andersson och Björkstaskytten Tobias Björklund.

I veteranfinalen slutade Annelie Welander från Virsbo på fjärdeplats, Håkan Persson från Björksta på sjunde plats och Per Hede från Sala på åttonde plats.

Västmanlands distriktslag hamnade på andraplats i distriktslagstävlingen och Virsbos föreningslag tog hem silverpengen i föreningslagstävlingen.

Utöver de medaljer som räknats upp var det ännu fler startande. Vi kan konstatera att Västmanland är ett starkt distrikt, som man definitivt behöver räkna med i framtiden!

Skribent: Agnes Svedberg
E-post: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449