Hoppa till sidans innehåll

Vid SM gevär 6,5 i Skövde blev Lars Lindgren, Fagersta silvermedaljör och förbundslaget tog guld

20 AUG 2012 10:11
Lars medalj kom i veteranernas ställningstävling och förbundets medalj i veteranernas liggtävling
  • Skapad: 20 AUG 2012 10:11

 

Inför årets SM  gevär 6,5 var förväntningarna stora på framför  allt våra duktiga veteranskyttar.

Tävlingarna som inleddes på lördagen med ställningsskytte visade att förhoppningarna inte var ogrundade.   Lars Lindgren , Kjell Pettersson och Hans Hägglund gick till final där de placerade sig på andra, tionde och tolfte plats. Lars ledde på 187 poäng inför finalen men fick se sig passerad av Donald Johansson som erövrade båda veteranmästerskapen. Tyvärr saknade vi en femte lagskytt  varför vi inte  kunde delta i lagtävlingen för förbundslag.

I öppna klassen fick vi inga deltagare i finalen, bröderna  Mattias och Martin Andersson var bäst på en 33:e och 37:e plats.

                                                    

Söndagen med liggtävlingarna började bra med att Calle Lennkvist länge låg i ledningen på 196 poäng. När grundomgången var klar hade vi ytterligare en skytt, Mattias Anderson också på 196 poäng.  I finalen låg Mattias på bana 5 och Calle på bana 8. Resultatet i finalen som vanns av Bengt Jansson blev det en 7:e plats för Mattias och en 16:e plats för Calle.

Efter grundomgången hade vi inte mindre än fem västmanlänningar på finalplats i veteranklassen , Hans Hägglund 4:a, Lars Pettersson 5:a, Lars Lindgren 6:a, Peter Fahlman 17:e och Kjell Pettersson 29:e.  Segern i lagtävlingen  för förbundslag var därmed säkrad.  Efter finalen var placeringarna;  Hans 6:a, Lars L 9:a, Kjell 13:e, Peter 18:e och Lars P 19:e.

Skultuna tog brons i föreningslag med bröderna Andersson och Hans i laget.

 

Förbundslaget guld  SM bana 2012

Västmanlands veteranlag i liggandetävlingen högst upp på prispallen

 

Länk till resultat

Skribent: Jan Norlander

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449