Hoppa till sidans innehåll

Vinnarperspektiv från Korthållscupen

31 AUG 2014 21:06
Tänk er att ni skjuter en viktig tävling. Är det någon gång man inte vill misslyckas så är det nu. Du är med i ett lag, och vill inte vara den som sumpar guldet. Laget är favorittippat, men eftersom det är skytte kan allt hända. Fördelen med att allt kan hända är att det även går exakt som du tänkt dig, och så var det i lördags.
  • Skapad: 31 AUG 2014 21:06

Lördagen den 30 augusti avgjordes Korthållscupen på skjutbanan i Eskilstuna. De både Björkstalagen som gått vidare från Västmanland var självklart på plats. Var annars? Björkstas lag 1 bestod av mig, Agnes Svedberg, i ställningar. Min syster Malin på kudde och Ludwig Wässman i rem. Då enbart sex lag kom till start ökade ju våra chanser ytterligare.

Efter grundomgången med Malins resultat på 190 poäng och Ludwigs 197 låg vi lika med Vaksala. Trots att jag sedan sköt ett resultat jag är nöjd med, 185 poäng, låg vi under med fyra inför finalen.

I och med att finalen delas upp med liggande skyttar för sig och ställningsskyttar för sig vet man exakt hur laget ligger till inför sin egen tur att skjuta. Varenda skott hade jag stått och räknat på. Tjänade vi in ett poäng eller drog de ifrån? Efter femton skott hade mina lagkamrater plockat in och endast ett poäng skiljde upp till en delad förstaplats.

"Ingen press nu. Det här kommer gå bra. Det är det här du är bra på, det vet du."

Tio första skotten: 97 poäng. Syrran gör tummen upp från bänken bakom. Känslan av att du gjort något bra och att det kan gå vägen. Tills markeringen kommer och Vaksalas ställningsskytt skjutit 98 poäng...

Mitt skott en nia. Malin gör tummen upp. Sedan ett förvånat ansiktsuttryck efter att Vaksalas skytt tagit ner bössan. Nästa skott följs av samma miner. Jag pekar lite försiktigt bakom mig, Malin fattar vinken och tecknar Vaksala-skyttens resultat tillbaka."Håll i det här Agnes så går det! Trycka bara av om det är i mitten och en tia, trycka bara av om det är i mitten och en tia..." I tre skott till.

Tyvärr blev det inga tior, men tillräkligt bra skott för att gå upp i ledning och vinna. Få en anledning till att träna korthåll ända till Oktober, trotts att man inte är med i Elitseriefinalen: den som driver alla andra att träna när mörkret och kylan bara blir värre och värre vid varje träningstillfälle. Men jag är rädd för att det är en del som jag innerst inne gillar med den här sporten.

1001 poäng blev slutresultatet. När grejorna bärs ut till bilarna konstaterar jag snabbt att vi måste öka några poäng om vi ska lyckas vinna Riksfinalen sen. Var ska rubriken till det reportaget vara? Och vinner vi då måste vi ju nästan ställa upp på bild (bara så du vet Syrran).  

Berodde då till slut förstaplatsen enbart på lite tur? Eller var det kanske skicklighet? Oavsett vilket så har vi bevisat att det är ett framgångsrecept att ha laget med lägst medelålder. Så ett tips till er som vill utmana oss på denna tävling nästa år: satsa på ungdomarna!

Skribent: Agnes Svedberg

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Magnus Sträng via mail alternativt telefon 070 35 12 449