Hoppa till sidans innehåll

Åke Gustavsson i topp i kikarklassen i Rasbo

15 SEP 2018 16:17
Åke Gustavsson, Almunge-Länna, som för dagen tävlade i kikarklassen, lyckades bäst av samtliga skyttar i Rasbos korthållfältskjutning i söndags. Åke fick ihop full pott, 36 träff, på de sex första stationerna, vilka är de som räknas i Upplandsserien.
  • Skapad: 15 SEP 2018 16:17

Åke Gustavsson, Almunge-Länna, som för dagen tävlade i kikarklassen, lyckades bäst av samtliga skyttar i Rasbo's korthållfältskjutning i söndags. Åke fick ihop full pott, 36 träff, på de sex första stationerna, vilka är de som räknas i Upplandsserien. Jörgen Pettersson, Örsundsbro, och arrangören Christer Jansson, Rasbo, tappade en träff i var på den tredje stationen, och fick totalt 35 träff.
De sex första målen stod på mellan 55 meter för en S4H och upp till 90 meter för en T10. S4'n blev också dagens lättaste mål med i genomsnitt 5,4 träff, medan det svåraste var T10'n med i genomsnitt 3,8 träffar.
Skjutningen, som också var Upplands förbundsmästerskap, bestod egentligen av totalt sju stationer, men för Upplandsserien räknas bara de sex första. Eftersom Åke Gustavsson hade fullt på de sex stationerna, får kikarskyttarna räkna sitt resultat som det är, medan övriga skyttar får en poäng i tillägg till skjuten träff, eftersom bästa resultat utanför kikarskyttarna var 35 träff.

Sammanlagt leder Isak Johansson-Hede, Sala, juniorklassen med 98 poäng.
I seniorklassen gick Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, upp i topp med 159 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, 152 poäng, och Roger Adermark, Österhaninge, med 140 poäng.
I veteranklassen tog Arne Korsbäck, Skultuna, över ledningen, med 158 poäng, före Göran Hägg, Bälgviken, 157 poäng, och Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, 147 poäng.
I kikarklssen är det oförändrad ställning, med Jan Eriksson, Haraker, först med 71 poäng, före Jonas Ericson, Rosersberg, och Mikkail Stråldal, Örsundsbro, båda med 66 poäng.

Nästa tävling i serien blir redan nu på lördag, då Sala bjuder in till tävling i grusgropen mellan Tomta och Sätrabrunn.

Välkomna!!

180913
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Filip Andersson
Epost: Adressen Gömd

E-post This is a mailto link

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Filip Andersson via mail alternativt telefon 073 683 94 49